HERÄTKÄÄ SANKARIT! - Claude Houde

“Julistakaa tämä pakanakansain seassa, innostakaa sankareita. Lähestykööt he … Sanokoon heikko: ’Minä olen sankari’. Tulkoon kansani avuksi tulkaa yhdessä Ratkaisulaaksoon” (ks. Jooel 3:9- 12).
Anon sinua rukoilemaan kanssani: “Herra, lisää meille uskoa”. Haastan sinua myös päättämään olla Jumalan sankari. Käytän tahallani sanaa ”anon”, koska uskon, että se sana sopii meidän tapaukseemme ja aikojen vakavuuteen.
PALAVA INTO JUMALAN PUOLESTA
Apostoli Paavalilla oli sisässään palava tuli. Hän sanoi korinttolaisille: ”Jumalan rakkaus vaatii minua”(ks.2 Kor.5:14). Iankaikkisen valtakunnan asiat olivat todellisesti vaakalaudalla ja vaativat häntä päästämään huudon sellaisella palavuudella, että se lensi kuin nuoli suoraan meidän sydämeemme, ylittäen vuosisadat ja kulttuurit.
”Me pyydämme Kristuksen puolesta: antakaa sovittaa itsenne Jumalan kanssa”(2 Kor.5:20).
Tämä leimuava into palaa minussa tänä päivänä. Pyydän sinua, anna sovittaa itsesi, halusi ja päämääräsi Jumalan tahdon mukaan.
UUDISTUNUT USKO
On uskoa, joka uudistaa ja herättää sankareita. Olen usein ajatellut, että meidän pitäisi panna pois oma pitkäveteinen kristillinen elämämme, jos taivas aukeaisi edes hetkeksi raottamaan verhoa nähdäksemme Jumalan tahdon, rakkauden ja tarkoituksen ihmiskuntaa kohtaan.  Emme jatkaisi istumalla kirkossa yhtään jumalanpalvelusta, poissaolevina ja kiinnostumattomina mielessämme elokuvien vuokraus ja hyödyttömät tositeeveet.
Rakas lukija, Jumalan ääni kuuluu miljoonien uskovien sydämessä ympäri maailmaa: ”Herätkää ja uudistakaa sankarit!”

Claude Houde, johtava pastori Eglise Nouvelle Vie (Uuden Elämän Seurakunnassa) Montrealissa, Kanadassa. Hänen johdossaan Uuden Elämän Seurakunta on kasvanut kourallisesta ihmisiä enempään kuin 3 500 seurakuntalaiseen siinä osassa Kanadaa, jossa on vähän protestanttisia seurakuntia.