HERRAN SANA TULI

Jos pastorisi saarnat ovat voideltuja, ne saavat aikaan elämää sinussa. Jumalan sanan saarna rohkaisee aina hänen pyhiään. Samoin yhteinen ylistys voi kohottaa sinua joksikin aikaa. Kuinka nopeasti me unohdammekaan tuon mielen kohoamisen sunnuntain jumalanpalveluksen jälkeen. Kun maanantai ja tiistai ovat ohitse ja uutiset huononevat, me usein putoamme takaisin ahdistuksen ja pelon kohtauksiin.
JUMALAN SIELUNHOITO
Normaalina aikana kykenen saamaan neuvoa hurskaalta vaimoltani, Gweniltä. Hänellä on aina hyvä sana minulle, juuri sitä tarvitsen. Minä tunnen häntä kohtaan samaa, kuin Daavid tunsi, kun hän sanoi Abigailille, Naabalin vaimolle: ”Katso, minä olen kuullut sinua" (1 Sam.25:35). Kauheina aikoina asiat vain voivat olla niin erilaisia. Kun uskomme joutuu uhatuksi, kun meidän henkemmekin on uhattuna, aviopuolison, pastorin ja viisaiden ystävien neuvo voi viedä meidät vain jonkin matkaa eteenpäin.
Tänä päivänä me elämme pelottavia aikoja ja totuus on, että vain henkilökohtainen sana Herralta voi johtaa meidät sellaisten aikojen läpi antamalla tarvitsemaamme kestävää toivoa. Kautta historian Jumala on aina ollut uskollinen ja antanut sanan kansalleen.
HÄN PUHUU VIELÄ TÄNÄÄNKIN
Vanhassa Testamentissa luemme uudelleen ja uudelleen: ”Ja Herran sana tuli”.
  • Raamattu sanoo Aabrahamista: ”Näiden tapausten jälkeen tuli Abramille näyssä tämä Herran sana” (1 Moos.15:1.) 
  • Luemme Joosuasta: ”Sen käskyn mukaan, jonka Herra oli Mooseksen kautta antanut” (Joos.22:9). 
Näin tapahtui Daavidille ja myös profeetoille. Sen sijaan tämän päivän Jumalan kansana meissä asuu Pyhä Henki, joka antaa sanan taivaasta. Hänen kauttaan, lohduttava, parantava, johdattava sana Herralta on valmiina kaikille, jotka haluavat luottaa.