NOUSE JA KÄVELE

Kun Pietari ja Johannes kävelivät temppeliä kohden, he kohtasivat kerjäläisen, joka oli ollut rampa syntymästään saakka. Pietari ja Johannes kulkivat miehen ohitse monta kertaa, mutta tällä kertaa he pysähtyivät. Ihmisjoukot torilla kuulivat Pietarin sanovan kerjäläiselle: ”Katso meihin..., Jeesuksen Kristuksen, Nasaretilaisen, nimessä, nouse ja käy”(Ap.t:3:4,6).
Pietari kutsui Herraa toimintaan, kyseessä oli Jumalan oman kunnian säilyttäminen. Ihmiset kansanjoukossa sanoivat varmaan: ”Kuinka typerä saarnaaja. Hän käskee koko ikänsä rampana olleen miehen nousta ja kävellä”.  Uskon, että ihmiset olivat valmiina nauramaan Pietarille ja Johannekselle ivaillen heitä.
HYPELLEN JA TANSSIEN
Sitten rampa mies tunsi jaloissaan tapahtuvan jotakin outoa. Ensin hän pyöritteli nilkkojaan. Sitten tunne nousi ylöspäin hänen sääriinsä ja reisiinsä. Hän nousi kontalleen ja hitaasti työnsi itsensä pystyyn ja seisoi. Sitten, kansanjoukon ihmeeksi, hän alkoi hyppiä ja tanssia.
Kysyn sinulta: Mitä, jos Jumala ei olisikaan toiminut? Se ei huolettanut Pietaria, joka iloisesti antautui kokonaan Jumalan haltuun. Herra ei koskaan anna Häneen luottavien joutua häpeään.
Tänäkin päivänä meidän odotetaan asettavan Jumalan kunnian, kirkkauden ja maineen alttiiksi.
JUMALAN SUUNNITELMAT PITÄVÄT PINTANSA
Mieti kaikkia Apostolien kirjan tapahtumia. Jokaisessa niistä pantiin koetteelle se tosiasia, että Kristus tuli maailmaan ja kuoli meidän puolestamme. Silti koko Vanhan ja Uuden Testamentin läpi säilyi Jumalan tarkoitus ja suunnitelma, ja ihmiset selvisivät. Joka tapauksessa Jumala kutsui lapsensa, ei vain luottamaan Häneen, vaan myös uskomaan Hänen tekevän ihmeitä.
Mitä luulet, pyytäisikö Herra yhtään vähempää meidän sukupolveltamme?