JUMALAN USKOLLISUUS

On aikoja, jolloin tuntuu, että Jumalaa ei ole näkynyt. Hänen kansansa on jäänyt häpeään ja epätoivoon. Kertomus ei lopu tähän. (Risti oli yksi näistä ajoista). Emme tajua kriisimme keskellä, että Jumalan oma kunnia on vaakalaudalla.
Läpi koko Raamatun Jumalalla oli kansa, jonka piinkova usko osoitti Jumalan uskollisuuden vaikeimpinakin aikoina. Nämä palvelijat toimivat häpeämättä Herran puolesta pannen Hänen kunniansa peliin kuitenkin uskoen, että Hän pelastaisi.
KÄYKÄÄ ETEENPÄIN!
Mieti Mooseksen esimerkkiä Punaisella Merellä, inhimillisesti mahdottomassa tilanteessa. Israel pakeni Egyptin armeijaa, nyt meren saartamana yhdeltä puolelta toiselta puolelta vuoriston. Mooses oli jo ennustanut, että Jumala johtaisi Israelin Luvattuun Maahan, ja nyt Herran maine oli koetuksella kaikkien silmien edessä.
Miten Mooses reagoi tähän kriisiin? Nähdessään edessään avaran meren hän huusi: ”Käykää eteenpäin!” Mooses uskoi Jumalan huolenpitoon ja luotti tämän vievän Israelin antamaansa lupaukseen: ”Minä tiedän, että Herra on uskollinen. Minä aion toimia Hänen Sanansa mukaan”.
VAIKKA HULLUNA PIDETTÄISIIN
Mieti sellaisen uskon seurauksia. Jos Punainen Meri ei avautuisikaan ihmeellisesti, Moosesta pidettäisiin hulluna. Israelilaiset menisivät takaisin orjuuteen, ja Jumalaan ei koskaan enää luotettaisi. Tiedämme kuitenkin, mitä tapahtui: Kun Mooses ojensi kätensä, vedet jakautuivat, ja kansa kulki meren yli kuivaa pitkin. Sanon vaan, ettei kukaan Jumalaan luottava koskaan joudu häpeään. Jumala pelastaa Lupauksensa mukaan oman nimensä kunnian tähden.
”Herra, Jumala Sebaot, kuka on voimassa sinun vertaisesi, Herra? Ja sinun uskollisuutesi ympäröitsee sinua”(Ps.89:8).