ISÄN RAKKAUS

Monista ihmisistä on vaikeata mieltää Jumalaa rakastavaksi isäksi. He näkevät hänet menneisyyden kokemusten hämärtämin silmin jumalattoman isän tai isäpuolen tähden.
Tuhannet ihmiset eivät usko Jumalan rakastavan heitä, koska heidän maalliset isänsä hylkäsivät, haavoittivat ja murehduttivat heitä niin pahasti. Rukoilen, että tämä kirjoitus voisi puhua sekä heille että niille, jotka eivät ole vielä kokeneet Taivaallisen Isän rakkauden syvyyttä.
Monet meistä tuntevat Jumalan suuren rakkauden takana olevan Raamatun ja teologian. Kuitenkaan monet eivät ole oppineet soveltamaan sitä. Emme siis osaa nauttia sen tuomista eduista.

Kuule, miten Jumala kuvaa itseään Moosekselle: "Herra, Herra on laupias ja armahtavainen Jumala, pitkämielinen ja suuri armossa ja uskollisuudessa, joka pysyy armollisena tuhansille, joka antaa anteeksi pahat teot, rikokset ja synnit…"(2 Moos.34:6-7).

Kun olemme koetusten helteessä, unohdamme, mitä Jumala on sanonut olemuksestaan. Jos me uskoisimme häneen noina aikoina, saisimme sieluumme suuren varmuuden. Raamattu puhuu kannesta kanteen Jumalan äänenä, ilmaisten meille, kuinka hellä ja rakastava hän on.

Hän on valmis antamaan anteeksi milloin hyvänsä. ”Sillä sinä, Herra, olet hyvä ja anteeksiantavainen, suuri armossa kaikille, jotka sinua avuksensa huutavat”(Ps.86:5).

Hän on kärsivällinen meidän kanssamme, täynnä hellyyttä ja armoa. ”Herra, sinun armahtavaisuutesi on suuri, virvoita minua oikeutesi mukaan”(Ps.119:156). ”Herra on armahtavainen ja laupias, pitkämielinen ja suuri armossa. (Ps.145:8)

Kun menet Herran eteen rukoilemaan ja ylistämään, huolehdi siitä, että sinulla on oikea kuva Jumalasta ja hänen läsnäolostaan. Sinun pitää olla täysin varma hänen rakkaudestaan itseäsi kohtaan ja uskoa, että hän on kaikkea, mitä sanoo.