LAKKAA MIETTIMÄSTÄ, KELPAATKO

”Kansa pelkäsi Herraa.… ja he tulivat ja ryhtyivät rakentamaan Herran Sebaotin, heidän Jumalansa, temppeliä”(Hagg.1:12, 14). Israelilaiset katuivat itsekkyyttään ja ryhtyivät jälleen rakentamaan temppeliä. He olivat taas siellä, missä heidän pitikin, rakentamassa Jumalan huonetta!

He seisoivat temppelin perustusten äärellä, ja seinät alkoivat kohota. Jokin oli kuitenkin hullusti, ja monet vanhuksista alkoivat itkeä. Miksi? Siksi, että he olivat nähneet Salomon temppelin loiston kuusikymmentä vuotta aikaisemmin. Uusi temppeli ei vetänyt sille vertoja. Päinvastoin, se ei näyttänyt oikein miltään!

Kansa alkoi puhua menneestä loistosta ja sanoi: ”Tässä temppelissä ei ole edes liitonarkkia, ei armonistuinta eikä kerubeja. Alttarilla ei ole kuluttavaa tulta eikä shekina-pilvi laskeudu temppelin ylle. Kaiken raskaan työmme, uhrauksiemme ja kuuliaisuutemme jälkeen, vaikka olimme panneet Jumalan asiat ensimmäisiksi, me emme saa valmista aikaan! Tämä ei ole mitään verrattuna entiseen. Miksi nähdä vaivaa, miksi jatkaa, kun näemme niin vähän tulosta aherruksestamme.”

Jumalan kansan enemmistö antaa periksi tänä päivänä, koska he ajattelevat, etteivät saa mitään aikaan! He menevät israelilaisten lailla takaisin Jumalan luo, panevat hänet etusijalle, etsivät hänen tahtoaan, rakentavat hänen huonettaan. Kun he katsovat omaa elämäänsä, he sanovat: ”Minulla on niin vähän tuotavana kaikesta yrittämisestäni huolimatta. Minussa on niin vähän Jumalan pyhyyttä, niin vähän hänen kunniaansa. Verrattuna muihin uskoviin minä en täytä mittaa. Mitä kannattaa yrittääkään! En saa koskaan voittoa!

Olen varma siitä, että monet uskolliset uskovat luopuvat yrittämisestä. He vertaavat itseään toisiin uskoviin ja lannistuvat, koska tuntevat alemmuutta.

Jos vain pysyt uskollisena Herralle etkä yritä mitata itseäsi millään muulla kuin omalla rakkaudellasi Jeesusta kohtaan, voit olla varma hengellisestä kasvusta. Lisäksi Jumala lupaa olla kanssasi.

Rakas lukija, voit panna merkille tämän, koska juuri Jumala antaa sinulle tämän lupauksen! Tästä hetkestä lähtien kiinnität katseesi Kristuksen ruumiin rakentamiseen. Asetat syrjään kaiken vertaamisen ja itsekkäät tiesi, annat hänen tulla kaikeksi kaikessa. Silloin alat nähdä hänen moninkertaisen siunauksensa. Voit kirjaimellisesti merkitä sen muistiin! Tulet tietämään, että hän suosii sinua, hymyilee sinulle, riemuitsee sinusta!