JEESUS HALUAA PARASTA MORSIAMMELLEEN

Kuinka se murtaakaan Herran sydäntä, että kyseenalaistamme hänen kykynsä ja halunsa toimia parhaaksemme. Raamattu sanoo selvästi, kuinka Herra piti ihmeellisen tunnontarkasti huolta Ruutista. Ruut sitoutui rakastamaan Jahve Jumalaa ja sanoi anopillensa, Noomille: "Sinun kansasi on minun kansani, sinun Jumalasi on minun Jumalani"(Ruut:1:16).

Jumala rakasti Ruutia ja avasi hänelle ovia. Hän oli köyhä ja joutui poimimaan tähteitä toisten pelloilta, mutta Raamattu sanoo: "Hänelle sattui niin, että se peltopalsta oli Booaan" (Ruut:2:3). Missään maailmassa ei tapahdu mitään "sattumalta." Se oli Herran tekoa. Hän tiesi, mikä oli parasta Ruutille!

Ruut yksinkertaisesti rakasti Herraa, laittoi kaiken turvansa häneen, ja Jumalalla olikin varattuna hänen aviopuolisokseen hyvin rikas mies! Booas näki Ruutin pelloilla ja havaitsi heti: "Hän on erilainen, todella erilainen." Se vei miehen sydämen!

Voi, mikä rakkaustarina ja mitkä ihmeelliset olosuhteet panivat sen alkuun. Ruut nai tämän vanhurskaan miehen. Jos Herra oli valmis tekemään näin Ruutille, eikö hän tekisi niin myös oman morsiamensa hyväksi, missä olosuhteissa hyvänsä?

Meillä on Hän, joka paljon vauraampi ja vaikutusvaltaisempi kuin Booas. Hänellä on karjaa tuhansilla kukkuloilla. Hän tietää kaiken, voi tehdä mitä vain ja hän rakastaa morsiantaan! Kyllä, Herra toimii sinun täydelliseksi parhaaksesi kaikissa elämäsi asioissa. Sen tekeminen tuottaa hänelle suurta mielihyvää.

Kärsimyksissä ja koetuksissakin jokainen Jeesusta rakastava saa hänen täydellisen huomionsa! Surullista kyllä, emme useinkaan lepää siinä. Me epäilemme, ettei hän toimi kaiken aikaa meidän parhaaksemme.

Rakas lukijani, mikään ei murra hänen sydäntään enempää! Paavali kuvaa Kristuksen morsiamen olevan "kirkastettu seurakunta, jossa ei ole tahraa eikä ryppyä eikä mitään muuta sellaista" (Ef.5:27). "Ryppy" tässä tarkoittaa "poimua" kasvoilla, ”kulmia kurtussa”. Ne puhuvat huolista ja murehtimisesta. Paavali sanoo, ettei Jeesuksen morsiamella ole "huolien uurteita" kasvoissaan.

Kristuksen morsian lepää hänen rakkaudessaan. Hän uskoo sulhasen tietävän, missä morsian on, millaisia tunteita tällä on. Sulhanen tietää, mitä morsian joutuu käymään läpi ja mikä on parasta hänelle. Hänen rakkautensa antaa morsiamelle rauhan ja levon. Morsian tietää, ettei sulhanen salli minkään erottavan häntä itsestään tai satuttavan häntä. Hän pitää huolta morsiamestaan, koska hän sanoi: "Hän on minun!"