ÄLÄ ANNA SAATANALLE NELIÖSENTTIÄKÄÄN TONTISTASI

Jeesus sanoi opetuslapsilleen: “Maailman ruhtinas tulee, ja minussa hänellä ei ole mitään. (Joh 14:30). Hän siis sanoi: ”Kun saatana tulee minua kohti, hän ei löydä paikkaa, johon saisi jalansijan. Olen täysin Isäni auktoriteetin alla.”

Saatana ei voi myöskään tulla kenenkään uskovan kehoon tai henkeen, kun hän on täysin alistunut Jumalan sanan alle. Viholliselle pitää antaa tilaa, jotta hän voisi saada jalansijan. Tämä tapahtuu ainoastaan siten, että henkilö jättää itselleen ”osan voittoa”. Anna minun selittää.

Ap.t. 5:ssä eräs aviopari nimeltään Ananias ja Safiira myivät maatilansa ja antoivat osan sen hinnasta Jerusalemin uudelle seurakunnalle. Kun toivat rahat Pietarin jalkojen juureen, apostoli oli ymmällään. Hän kysyi: ”Ananias, miksi on saatana täyttänyt sinun sydämesi, niin että koetit pettää Pyhää Henkeä ja kätkit osan maatilan hinnasta?”(Ap.t.5:3). Heti, kun Pietari oli sanonut nämä sanat, Ananias kaatui kuolleena maahan ja vähän myöhemmin hänen vaimonsakin.

Mitä Jumala halusi opettaa seurakunnalle tämän kautta? En usko, että siinä oli kyse Ananiaan ja Safiiran maailtasta. Pikemminkin oli kyse heidän sydämensä hallinnasta.

Tämä aviopari luuli voivansa olla 95 % kuuliainen Jumalalle ja jättää pienen alan turvallisesti itselleen. He olivat kuulleet Jumalan puhdasta opetusta, mutta kapinoivat sitä vastaan, minkä tiesivät totuudeksi. He vakuuttivat itselleen: ”Me voimme palvella Herraa, mutta silti pitää kiinni myös tästä.” Se oli Pyhän Hengen pettämistä.

Niinpä, se osa maatilan hinnasta, jonka he jättivät itselleen, ei ollut rahakysymys, vaan ahneus, joka oli heidän sydämessään. Se oli tarpeeksi suuri ala, jolle saatana saattoi rakentaa jalansijan. Uppiniskaisen kautta he antoivat vihollisen täyttää sydämensä.

Siksi Paavali varoittaa: ”Älkääkä antako perkeleelle sijaa”(Ef.4:27). Ananiaan ja Safiiran esimerkki on selvä: voittoisan elämän hinta ei pieni asia. Se merkitsee, että alistamme koko elämämme Jumalan sanan alle. Ei enää pimeitä kohtia, kätkettyjä himoja tai kapinaa. Älä anna saatanalle senttiäkään alaa. Sen hän vain tarvitsee päästäkseen sisälle pystyttääkseen itselleen linnoituksen.