SAARNAA MEILLE MUKAVIA ASIOITA

Eräs mies kirjoitti äskettäin meidän toimistoomme: “En tiedä, kuka pani minut teidän postituslistallenne, mutta pyydän teitä poistamaan nimeni siitä heti paikalla. En kestä lukea teidän kolkkoa evankeliumianne ja teidän moukaroimistanne syntiä vastaan. Ei meistä kukaan ole täydellinen, ette edes te itse. Olen saanut tarpeekseni vanhan käännöksenne tuomion evankeliumista.”

Jesaja puhui juuri tällaisesta vastauksesta: ”Sillä he ovat niskoitteleva kansa, ovat vilpillisiä lapsia, lapsia, jotka eivät tahdo kuulla Herran lakia, jotka sanovat näkijöille: "Älkää nähkö", ja ennustajille: "Älkää ennustako meille tosia, puhukaa meille mieluisia, ennustakaa silmänlumeita. Poiketkaa tieltä, väistykää polulta; viekää pois silmistämme Israelin Pyhä" (Jes.30:9 - 11).

Sana ”mieluisa” tässä jakeessa merkitsee ”mukavaa, imartelevaa”. Israelin kansa sanoi lyhyesti: ”Älä puhu ikävistä asioista. Kuvaile sitä, kuinka me menestymme, kuinka suuria asioita on tulevaisuudessa. Jos et näitä puhu, häivy silmistämme.”

Ei uskova, joka salaa sydämessään syntiä, halua kuulla pyhää, synnit paljastavaa sanaa. Hän haluaa aina paeta Pyhän Hengen ääntä totuudesta. Hän kääntyy sellaisten saarnamiesten puoleen, jotka katsovat syntiä läpi sormiensa, tarjoavat pehmeätä puhetta ja imartelevia ennustuksia.

Niin, kysyt, minkä kovan saarnan Jumalan ääni antoi kansalleen Siinain vuorella. Hän sanoi yksinkertaisesti näin: ”Minä olen Herra, sinun Jumalasi, joka vein sinut pois Egyptin maasta, orjuuden pesästä. Älä pidä muita jumalia minun rinnallani. Älä tee itsellesi jumalankuvaa… Älä kumarra niitä äläkä palvele niitä”(5 Moos.5:6-9).

Siinä oli Herran puhdas, ehdoton sana, joka tuli suoraan hänen suustaan. Sen olisi pitänyt saada kansan tulemaan ulos teltoistaan ja murskaamaan veistetyt kuvansa. Sen olisi pitänyt vaikuttaa heidän sydämissään ja saada heidät polvilleen. Sen sijaan he huusivat: ”Ei enää ukkosta, tulta, maanjäristystä, ei enää ääntä puhumassa meille. Anna meille puhemies, meidän kaltaisemme, joka puhuu meille. Sitten me kuulemme ja tottelemme.”