OLEMME JATKUVASSA MUUTOKSESSA

Pidät tästä tai et, me olemme kaikki muuttumisprosessissa tavalla tai toisella. Hengellisellä alueella ei ole olemassa pelkkää olemassaoloa. Meitä muutetaan joko huonoon tai hyvään suuntaan. Joko meistä tulee enemmän Herramme tai maailman kaltaisia, joko kasvamme Kristuksessa tai luopumuksessa.

Niin, oletko muuttumassa lempeämmäksi, niin kuin Jeesus oli? Katsotko joka päivä vakavasti peiliin ja rukoilet: ”Herra, minä haluan sinun kuvasi tulevan vahvemmaksi kaikilla elämäni alueilla”?

Vai onko katkeruutesi juurtunut, muuttanut sydämesi kapinalliseksi ja kovaksi? Oletko oppinut suojaamaan itsesi Jumalan Hengen ääneltä, joka tuomitsee sinut synnistäsi? Suollatko nyt suustasi asioita, joita et luullut uskovan koskaan pystyvän sanomaan? Tuletko koko ajan kovemmaksi, niin ettet ehkä voi enää muuttua?

Jos tämä kuvaa sinua itseäsi, anna minun sanoa vain: Et koskaan pääse vapaaksi, jos et muutu. Elämäsi syöksyy aina vain enemmän kaaokseen, ja tilanteesi pahenee. Lakkaa rakentamasta itsellesi lupaa osoittaa sormella muita, vanhurskauttaen itsesi. Jumala ei kohtaa sinua, ennen kuin heräät ja tunnustat: ”Mikään ei muutu, ellen minä muutu”.

Rukoile Herraa rehellisesti: ”Muuta minut, Jumala. Kaiva minuun syvälle, näytä, missä olen epäonnistunut ja mennyt omalle tielleni. Paljasta ylpeyteni, vihani, uppiniskaisuuteni ja syntini. Auta minua luopumaan siitä kaikesta.”

Kuinka monen asiantuntijan, sielunhoitajan, yksinäisen yön ja hedelmättömän yrityksen läpi sinun täytyy käydä, ennen kuin heräät totuuteen? Jos tapahtuu jotain parantumista ja ennalleen asettamista, sinun täytyy ottaa siitä vastuu. Ihmeesi riippuu omasta muuttumisestasi.

”Vanhurskaat huutavat, ja Herra kuulee ja vapahtaa heidät kaikista heidän ahdistuksistansa. Lähellä on Herra niitä, joilla on särjetty sydän, ja hän pelastaa ne, joilla on murtunut mieli. Monta on vanhurskaalla kärsimystä, mutta Herra vapahtaa hänet niistä kaikista”(Ps.34:17 -19).