AUTAMME TOISIAMME RUKOUKSESSA

Eräs pastorinvaimo jätti surkean viestin meidän toimistomme puhelinvastaajaan. Hän sanoi hyvin sammaltavalla puheella: ”Veli Dave, tuhannet julistajien vaimot juovat salaa peittääkseen tuskaansa. Niin minäkin teen tukahduttaakseni kivun.” Toiset julistajien vaimot kirjoittavat heidän hajoavasta avioliitostaan tai aviomiestensä riippuvuudesta pornoon.

Rakas lukija, nämä ovat ihmisiä, joiden puolesta rukoilen. Rukoilen julistajien ja heidän perheidensä puolesta, koska tiedän heidän tarvitsevan sitä. Olen oppinut, että esirukous auttaa. Raamattu sanoo, että ”seurakunta rukoili lakkaamatta Jumalaa Pietarin edestänsä”, kun hän oli sidottuna vankilassa (Ap.t.12:5). Jumala pelasti Hänet ihmeen kautta!

Paavali ei vain pyytänyt ihmisiä esirukoilijoiksi, vaan hän oli itsekin esirukoilija. Hän tiesi, että se oli osa hänen evankeliumin julistustyötään. Hän kirjoitti filippiläisille: ”Kaikille pyhille … sekä myös seurakunnan kaitsijoille ja seurakuntapalvelijoille. Minä kiitän Jumalaani, niin usein kuin teitä muistan, aina kaikissa rukouksissani ilolla rukoillen teidän kaikkien puolesta … koska te olette minun sydämessäni”(Fil.1:1, 3,4,7).

Tiedätkö jonkun veljen tai sisaren, jonka avioliitto on sekaisin? Jos, niin mitä aiot tehdä sen puolesta? Kerrotko vain toisille, miten suuri harmi on, että he aikovat erota? Vai vietkö heitä jatkuvasti rukouksessa Herran eteen ja ponnistelet heidän puolestaan rukoillen?

Haluatko palvella esirukoilijana? Jos et tiedä ketään, joka on esirukouksen tarpeessa, ala rukoilla ensin kaikkien uskovien avioliittojen puolesta ja kaikkien Jumalan pyhien puolesta. Rukouksiesi ei tarvitse olla pitkiä. Sano vain pyyntösi ja luota, että Jumala kuulee sinua.

Tämä näytettiin minulle, kun oli sairasvuoteella. Eräs lapsenlapseni tuli sisään ja sanoi: ”Isoisä, minä aion rukoilla puolestasi”. Pieni esirukoilijani laittoi kätensä minun pääni päälle ja rukoili: ”Jeesus, paranna hänet.” Hymyilin ja kiitin häntä, mutta hän ei lakannut katsomasta minuun. Lopulta hän sanoi: ”Sinä parannuit. Nouse ylös!” Niin nousin vuoteesta ja olin terve! Hänen uskon rukouksensa sai minut takaisin jaloilleni!

Ihmeellisiä vapautuksia tapahtuu, kun Jumalan pyhät etsivät häntä ahkerasti lapsenomaisella uskolla veljien ja sisarten tarpeitten puolesta.