PIENI JALANSIJA

Jaakob sanoo meille: ”Mutta jos teillä on katkera kiivaus ja riitaisuus sydämessänne, niin älkää kerskatko älkääkä valhetelko totuutta vastaan. Tämä ei ole se viisaus, joka ylhäältä tulee, vaan se on maallista, sielullista, riivaajien viisautta. Sillä missä kiivaus ja riitaisuus on, siellä on epäjärjestys ja kaikkinainen paha meno” (Jaak.3:14 -16).

Huomaa, keitä Jaakob tässä puhuttelee. Jakeessa 13 hän sanoo: ”Kuka on viisas ja ymmärtäväinen teidän joukossanne?” Hän sanoo siis: ”Teillä voi olla suurta hengellistä viisautta ja tietoa, mutta jos kotonanne on katkeruutta, riitaa sydämessänne, kateutta työpaikallanne, älkää luulko itseänne hengellisiksi. Te olette valheellisen petoksen alaisia.”

Kun Jaakob puhuu riitaisuudesta ja katkeruudesta, hän puhuu torasta ja vikoilusta. Hän sanoo kaiken sen olevan pirullista, aistillista, pahan tekoja. Lyhyesti sanottuna: kuka ikinä pysyy katkeruudessa, aiheuttaa riitaa ja pahempaa: hän avaa sydämensä riivaajille.

Tiedätkö ihmisiä, joiden katkeruus on johtanut riivaajan hallintaan? Vähitellen heidän ulkoinen persoonansa alkaa näyttää uloskin pimeyttä, joka heillä on sisäpuolella. Lopulta heidän kehonsakin alkaa menehtyä, sairastua ja kuivettua. He kärsivät myös mielialahäiriöistä. Kun paholaiselle annetaan sellainen jalansija, hän saa kyllä aikaan täydellisen tuhon.

Pidä siis vain kiinni marinastasi, pidä katkeruutesi. Jatka riitaisuutta. Jos niin teet, olet täydessä kapinassa Jumalaa ja hänen sanaansa vastaan ja avaat itsesi paholaiselle. Sinusta tulee hengellisesti sokea ja sydämeltäsi kovettunut.
Toisaalta, jos olet hengellinen, halukas tottelemaan Jumalan sanaa, ei se haittaa, kuinka rampa olet, silti osoitat rauhaisaa hellyyden viisautta antamalla anteeksi.

Matkalla Jerusalemiin näin voimakkaan esimerkin siitä, miten Saatana voi saada pirullisen jalansijan pienimmissäkin maatilkuissa. Kun katsoin Pyhää kaupunkia Öljymäeltä käsin, näin maa-alueen, jolla muslimien Kalliomoskeija sijaitsee.

Tuo pienen pieni maapala on ehkä vain 4000 neliömetrin kokoinen. Kuitenkin Saatana sai jotenkin otteen siihen ja rakensi itselleen temppelin, josta nyt on tullut hävityksen kauhistus, niin kuin Raamattu sanoo. Paholainen on onnistunut keskittämään voimansa juuri Jumalan valitun kansan, Israelin keskelle. Se kaikki tapahtui, koska hän sai ensin pienen jalansijan. Tämä on elävä kuva siitä, mitä Saatana tekee, kun hän saa itselleen pikkuriikkisen palan maata.