HUOMAA, MITÄ JUMALA TEKI TÄNÄÄN by Gary Wilkerson

Hebrealaiskirje mainitsee kahdenlaisia todistuksia. Me pidämme ensimmäistä parempana, kun pyhät voittivat valtakuntia, tuhosivat vihollisia, löivät kuoliaaksi jättiläisiä. Toinen todistus on täysin erilainen: Uskovia sahattiin kahtia, he näkivät nälkää, paleltuivat kuoliaaksi, piileksivät luolissa.

Tämän päivän kristittyjen on helppo pysyä hengissä toisten todistuksilla. Kuinka usein me saamme itsemme kiinni sanoista: ”Oletko kuullut hengellisestä herätyksessä Afrikassa?” ”Amerikan seurakunnat tekevät hienoa työtä köyhien parissa”. ”Meidän seurakuntamme on aukaissut ovensa saavuttaakseen huumeriippuvaisia.” Meidän tulisi tietenkin iloita niistä, jotka muuttavat asioita Jeesuksen nimessä, mutta Paavali kieltäytyi elämästä toisten tekemisillä: ”Emme kerskaa yli määrän, emme muiden vaivannäöistä, mutta meillä on se toivo, että teidän uskonne lisääntyessä me oman vaikutusalamme mukaan kasvamme teidän keskuudessanne niin suuriksi”(2 Kor.10:15).

Saatat ajatella, ettei sinun elämäsi täytä mittaa, että et ansaitse kerskauksen arvoista todistusta, mutta ei siitä ole kyse. Kaikki voi muuttua yksinkertaisen uskonrukouksen kautta. Äskettäin juuri ennen saarnaani eräs seurakuntamme nainen kertoi minulle, mitä hänelle oli tapahtunut sillä viikolla. Jumala oli vapauttanut hänet kolme kymmentä kahdeksan vuotta kestäneestä marihuanan käytöstä. Se tapahtui yksinkertaisesti, kun kaksi meidän seurakuntamme maallikkojäsentä vieraili hänen luonaan. Kun he alkoivat rukoilla hänen kanssaan, hän tuli tietoiseksi huoneistossaan olevasta piipusta ja heitti sen heti ulos.

Naisen vapautus on todellinen ja kestävä. Hän on saanut itselleen kerskauksen arvoisen todistuksen Jumalan voimasta vapauttaa. Myös ne kaksi maallikkoa saivat todistuksen. Jumala käytti heitä tavalla, jota he eivät itse olleet suunnitelleet. Kaikki kolme voivat sanoa: ”Katso, mitä Jumala teki tänään meidän keskellämme.”

Usko alkaa kasvaa mitä pienimpien askelien kautta meidän sydämissämme. Me tajuamme: ”Jumala teki sen viime viikolla ja hän voi tehdä sen tälläkin viikolla.” Minä haluan kerskata sillä, että seurakuntamme työskentelee tehokkaasti. Se alkoi juuri tällä tavalla, koska yksi ihminen oli uskollinen auttaessaan toista ihmistä. Uskovan rukoustoiminta johtaa joka tapauksessa sielunhoitotehtävään, lähimmäisen auttamiseen, opetuslapseuttamiseen ja enemmänkin. Sama voi olla totta jokaisen uskovan kohdalla. Kun rakennamme todistusten historiaa, uskomme kasvaa odottamaan Jumalalta suurempia asioita.