JUMALA PUHUU SELVÄSTI

Jumala puhuu edelleen selvästi tänäkin päivänä. Hänen taivaallinen äänensä kaikuu valtavana läpi koko maailman. Tämä ääni tulee ihmisen, Jeesuksen kautta, joka istuu Isän oikealla puolella. Mieti Hebrealaiskirjeen sanoja: ”Sillä te ette ole käyneet sen vuoren tykö, jota voidaan käsin koskea ja joka tulessa palaa, ettekä synkeyden, ette pimeyden, ette myrskyn, ette pasuunan kaiun ettekä äänen tykö, joka puhui niin, että ne, jotka sen kuulivat, pyysivät, ettei heille enää puhuttaisi; sillä he eivät voineet kestää tätä käskyä: ’Koskettakoon vuorta vaikka eläinkin, se kivitettäköön’; ja niin hirmuinen oli se näky, että Mooses sanoi: ’Minä olen peljästynyt ja vapisen’!

Vaan te olette käyneet Siionin vuoren tykö ja elävän Jumalan kaupungin, taivaallisen Jerusalemin tykö, ja kymmenien tuhansien enkelien tykö, taivaissa kirjoitettujen esikoisten juhlajoukon ja seurakunnan tykö, ja tuomarin tykö, joka on kaikkien Jumala, ja täydellisiksi tulleitten vanhurskasten henkien tykö, ja uuden liiton välimiehen, Jeesuksen, tykö, ja vihmontaveren tykö, joka puhuu parempaa kuin Aabelin veri.

Katsokaa, ettette torju luotanne häntä, joka puhuu; sillä jos nuo, jotka torjuivat luotaan hänet, joka ilmoitti Jumalan tahdon maan päällä, eivät voineet päästä pakoon, niin paljoa vähemmän me, jos käännymme pois hänestä, joka ilmoittaa sen taivaista. Silloin hänen äänensä järkytti maata, mutta nyt hän on luvannut sanoen: ’Vielä kerran minä liikutan maan, jopa taivaankin’.
Mutta tuo "vielä kerran" osoittaa, että ne, mitkä järkkyvät, koska ovat luotuja, tulevat muuttumaan, että ne, jotka eivät järky, pysyisivät”(Hebr.12:18- 27).

Tajuatko tämän Raamatun kohdan kuvan? Kun Jumala puhui ensimmäisen kerran, ihmiset vastasivat: ”Älä puhu meille enää taivaasta. Puhu meille ihmisen kautta.” Mooses ennusti: ”Niin kuin olette anoneet, Jumala herättää teille profeetan. Hän on oleva täysi ihminen, ja hän puhuu teille Jumalan sanoja.”

Jeesus oli tämä luvattu profeetta. Hän oli lihaan tullut Jumala, Herra inhimillisessä ruumiissa. Hänellä oli tehtävä maan päällä ihmisenä, ja todistajien joukot näkivät hänen nousevan taivaaseen ihmisen muodossa. Nyt hänellä on ihmeellinen ruumis, joka on hänen seurakuntansa. Silti Jeesus on edelleen lihaan tullut ihminen, hänellä on edelleen niitä inhimillisiä tunteita, joita me kaikki koemme.

Tänä päivänä, näinä viimeisinä päivinä, Jumala puhuu vielä kerran taivaasta ja kertoo meille, että hän järkyttää kaiken, mikä on näkyvää.