HUOLIMATTOMAT SANAT

“Mutta minä sanon teille: jokaisesta turhasta sanasta, minkä ihmiset puhuvat, pitää heidän tekemän tili tuomiopäivänä. Sillä sanoistasi sinut julistetaan vanhurskaaksi, ja sanoistasi sinut tuomitaan syylliseksi"(Matt.12:36 - 37).

Me näytämme ajattelevan, että sanamme vain putoavat maahan ja kuolevat, tai häviävät tyhjään ilmaan ja liukenevat olemattomiksi. Näin ei ole. Sanamme elävät, ne eivät kuole!

Saatat sanoa: ”Kerroin tämän juorun ainoastaan yhdelle ystävälle, ja hän lupasi olla kertomatta sitä eteenpäin. Häneen se jää.” Ei, sekään ei pidä paikkansa! Meidän jokainen sanamme tallennetaan, kirjoitetaan muistiin iankaikkisuudessa. Tuomiopäivänä ne toistetaan meille.

Muistan joutuneeni tunnontuskiin juoruttuani eräälle ystävälleni. Se mitä sanoin, oli totta. Siinä oli kyse erään työntekijän moraalisesta tilanteesta, johon jouduin ottamaan kantaa. Hänen nimensä mainittiin keskustelussamme ja sanoin: ”En luota häneen. Tiedän jotakin hänestä!”

Kun lausuin tämän, tunsin jo tuomion kohdistuvan itseeni. Pyhä Henki kuiskasi minulle: ”Lopeta heti paikalla. Ei kenenkään tarvitse tietää sitä. Älä puhu enempää, koska siinä ei ole mitään järkeä. Vaikka se on totta, älä toista sitä!”

Jo sanomani oli tarpeeksi paha asia. Kuitenkin menin lavertelemaan pikkuyksityiskohdatkin! Tiesin, että olisi pitänyt vaieta. Siksi Pyhä Henki tuomitsi minut. Myöhemmin soitin ystävälleni ja sanoin: ”Anteeksi, että juorusin. Se oli väärin. Älä kerro sitä eteenpäin. Koeta olla ajattelematta sitä!”

Peittääkö Jeesuksen veri syntini? Kyllä, koska tunnustin sen ja annoin Pyhän Hengen näyttää lainalaisen ylpeyteni. Annoin hänen nöyryyttää itseni ja parantaa! Nyt, milloin sanon jotakin jotakuta toista vastaan, tottelen Pyhää Henkeä, kun hän sanoo minulle kovaa ja selvään: ”Lopeta!”