TOIVON, ILON JA RAUHAN TÄYTTÄMÄNÄ

Jos haluat Jumalan rauhan vallitsevan elämääsi, sinun pitää luopua monista asioista:

  • Sinun pitää lakata ymmärtämästä, miten Jumala järjestää kaikki asiat.
  • Sinun pitää lakata murehtimasta ja huolehtimasta: ”Älkää mistään murehtiko, vaan kaikessa saattakaa pyyntönne rukouksella ja anomisella kiitoksen kanssa Jumalalle tiettäväksi” (Fil.4:6).
  • Sinun pitää lakata sanomasta Jumalalle, mikä sinun mielestäsi olisi hyvä itsellesi.
  • Ennen kaikkea, sinun pitää lakata ajattelemasta, että sinusta ei ole mihinkään. Lakkaa luulemasta, ettet voi miellyttää Jumalaa!

Saatanan tehokkaimpia ansoja, joilla hän ryöstää uskovan rauhan, on saada hänet vakuuttuneeksi, miten kovasti hänen pitää ponnistella lihassa miellyttääkseen Jumalaa! Tämän ansan hän heittää päälleni jatkuvasti.

Joskus, kun tarvitsen rauhaa hiljentymiseen, menen autooni ja ajan johonkin yksinäiseen paikkaan. Voin ylistää Herraa ja nauttia hänen läsnäolostaan katsellessani vihreitä peltoja ja metsiä. Joskus minuun kuitenkin iskee ajatus, etten tällä tavalla tee mitään Herralle kelpaavaa!

Rukoilen: ”Herra, en todellakaan tee kovin paljon valtakuntasi hyväksi. Minä vain rukoilen, kokoan saarnan juuria ja menen kirkkoon saarnaamaan. Koko maailman on menossa helvettiin, mutta minä en tee mitään sinulle!”

Iskevätkö tällaiset ajatukset joskus mieleesi? Teetkö kaikkesi ollaksesi mieliksi Herralle? Silti et tunne itseäsi pyhäksi? Minä tunnen itseni kovin harvoin pyhäksi. Se pitää paikkansa jopa parhaimpina hetkinäni, jopa silloin, kun saarnaan Pyhän Hengen voitelussa!

Kysyt: ”Sinäkö veli David? Tunnet usein, ettet tee mitään Jumalalle?” Paholainen tulee ja saa meidät kaikki tuntemaan itsemme arvottomiksi, epätäydellisiksi. Menetämme rauhan, kun annamme periksi näille kamalille tunteille.

Kuuntele, miten Paavali rukoilee meidän puolestamme: ”Mutta toivon Jumala täyttäköön teidät kaikella ilolla ja rauhalla uskossa, niin että teillä olisi runsas toivo Pyhän Hengen voiman kautta” (Room.15:13).

Luota hänen hyvyyteensä. Usko hänen rakkauteensa ja armoonsa. Älä väitä hänen olevan vihainen ja järkyttynyt tähtesi tai puhumaton sinulle. Anna hänen rauhansa vallita sydämessäsi ja koko elämässäsi!