ELÄMÄN VIRTA

Jumalan Sana varoittaa: “Kuinka me voimme päästä pakoon, jos emme välitä tuosta niin suuresta pelastuksesta”(Hebr.2:3). Kristuksen huomiotta jättämisestä joutuu maksamaan suuren hinnan.

Hesekiel 47 puhuu elämän virrasta, joka lähtee Jumalan huoneesta. Tämä virta koostuu pyhistä, parantavista vesistä. Saapuessaan erämaahan se tuo elämää kaikkeen, mihin se koskee. Se laajenee leveämmäksi ja syvemmäksi, kunnes virrassa on tarpeeksi vettä uimista varten.

"Nämä vedet juoksevat … alas Aromaahan ja tulevat mereen; niiden jouduttua mereen vesi siinä paranee. Ja kaikki elolliset, kaikki, jotka liikkuvat, virkoavat elämään kaikkialla, mihin tämä kaksoisvirta tulee. Ja kaloja on oleva hyvin paljon; sillä kun nämä vedet sinne tulevat ja vesi paranee, niin kaikki virkoaa elämään, minne vain virta tulee”(Hes.47:8-9).

Tämä elämän virta edustaa saarnattua evankeliumia, joka on vuotanut Golgatalta asti. Tänä päivänä miljoonat, jotka kuulevat ja ottavat vastaan Jumalan Sanan, parantuvat. Totuus Kristuksesta herättää heidät näkemään kieltämisen, penseyden ja apatian. Nyt heidän silmänsä ovat apposen auki, ja he iloitsevat Jeesuksessa. He etsivät Häntä päivittäin, rakastavat Hänen Sanaansa, ovat Hänen läheisyydessään.

Niin, mitä sinulle on tapahtunut? Uitko sinä Jumalan parantavissa vesissä? Annatko virran kulkea vain ohitsesi? Huomaa, mitä tapahtuu erämaalle, johon vedet eivät virtaa: ”Sen rämeet ja lätäköt eivät parane: ne jätetään suolan valtaan”(Hes.47:11).

Ehkä olet syyllistynyt Jeesuksen laiminlyömiseen. Olet ollut ilman rukousta, tottelematon, jättänyt väliin Hänen Sanansa lukemisen. Nyt siitä on jo tullut elämäntapa. On totta, että olet leikannut irti kaiken innon, jota Jeesuksella oli aiemmin sinua varten.

Mitä merkitsee tuo ”suolan valtaan jättäminen”, jota Hesekiel tässä käyttää? Se tarkoittaa täydellistä kuivuutta, hedelmättömyyttä, tyhjyyttä, kuivuutta, yksinäisyyttä. Ajattele Kuollutta Merta Israelissa. Se on vesialue, joka on annettu täysin suolan valtaan. Ei mikään kala voi elää siinä ei mikään kasvi kasvaa siinä tai sen rannalla. Se on täysin eloton.

Onko sinusta tullut tuollainen eloton paikka, eristynyt, rämettynyt maa-alue? Onko sinun elämäsi täysin ilman Jumalan hedelmää? Onko sinun päivittäinen olemisesi tyhjää, kuivaa, yksinäistä? Kaikki ympärilläsi tuottavat hedelmää ja kasvavat Kristuksessa. Jumalan pyhät vedet ovat parantaneet heidät, mutta sinulla ei ole mitään niistä varustuksista, joita heillä on. Sinusta on tullut vain nimikristitty.

Ei ole koskaan liian myöhäistä aloittaa uudelleen alusta! Anna Herran tehdä itsellesi tästä uuden alun ensimmäinen päivä.