TEMPPELIN PUHDISTUS by Gary Wilkerson

Jeesuksen uhri ristillä riittäisi kaikkina aikoina. Hänen pelastuksensa, anteeksiantamuksensa, puhdistava voimansa ja voittonsa ovat valmiina jokaiselle kaikkina aikoina hartaimmasta uskovasta kovettuneimpaan syntiseen.

Ymmärsin jo pienenä poikana tarvitsevani Kristuksen pelastuksen lahjaa. Tiesin, että Hänen pelastustyönsä minun puolestani oli täytetty kerta kaikkiaan ja saisin sen omakseni, kun ottaisin Jeesuksen vastaan. Vähän aikaa sen jälkeen, kun olin ottanut Hänet vastaan, suutuin jostakin sisaruksilleni, niin kuin usein tapahtuu lasten kesken. Yhtäkkiä tajusin, että tarvitsen uudelleen Jeesuksen puhdistavaa verta elämääni. Koin itseni täysin kadotetuksi enkä ollut varma olinko todella pelastettu.

Vihdoin kuulin, että tarvitsisin päivittäin, en ainoastaan Kristuksen pelastusta, vaan Hänen puhdistavaa voimaansa. Jeesuksen osoitti meidän tarpeemme Viimeisellä Aterialla, kun Hän otti pyyhkeen ja vesiastian alkaen pestä opetuslastensa jalkoja. Pietari oli ymmällään tästä ja sanoi: "Herra, älä pese ainoastaan minun jalkojani, vaan myös kädet ja pää"(Joh.13:9). Jeesus vastasi hänelle: ”Pietari, Sinut pelastaa Minun vereni. Sinä kuitenkin edelleen elätä saastaisessa maailmassa. Kun vaellat sen halki, saat jalkoihisi pölyä. Sinä tarvitset silloin minut pesemään sinun jalkasi yhtä hyvin kuin sydämesikin.”

On totta, että Jeesus teki meistä uusia luomuksia, kun Hän vanhurskautti meidät kerta kaikkiaan. Kun me vaellamme pimeässä ja pahassa maailmassa, emme voi välttää saamasta tahroja sen vihasta, himosta ja kovuudesta. Jeesus sanoo meille, niin kuin Pietarille: ”Jos aiot miellyttää minua, minun pitää päästää sinut näistä joka päivä.”

Meidän tulee tajuta, että Jeesus tahtoo ajaa nämä asiat ulos meistä, jotta voisimme vaeltaa Hänen pyhyydessään. Matt.21:12 -13:ssa, kun Hän ajoi rahanvaihtajat temppelistä, Hän vapautti kirkon kovuudesta, joka oli päässyt siihen sisälle. Jeesusta ei niinkään suututtanut rahan vaihtaminen. Se oli ollut vallitseva tapa jo vuosikausia helpotukseksi uskollisille uskoville, jotka matkustivat pitkiä matkoja Jerusalemiin. Se, mikä suututti Jeesuksen, oli keskittyminen kauppaan, joka oli ottanut ylivallan Jumalan rakastamisesta. Sydämissään he olivat tehneet rukouksen huoneesta kauppahuoneen.