YKSINKERTAINEN KUULIAISUUS by Gary Wilkerson

Galilean Kaanan häissä Kristuksen äiti, Maria huomasi, että viini oli loppunut. Hän ohjasi palvelijat Poikansa luokse ja sanoi: "Mitä hän teille sanoo, se tehkää"(Joh.2:5). Englanninkielisessä Kuningas Jaakon versiossa sanat ovat samat kuin meidän 33/38 – Raamatun käännöksessämme.

Monille meistä Pyhällä Hengellä täyttyminen saattaa tapahtua rukouskammiossamme tai seurakuntapiirissämme. Monet uskovat täyttyvät vasta, kun he alkavat vakavasti totella Jumalan selviä käskyjä. Olen varma siitä, että monet uskovat jäävät paitsi näitä asioita, koska he eivät kunnioita Jumalan Sanaa ja heidän sisimmässään kuuluvaa Herran ääntä. Kun he kieltäytyvät ottamasta vastaan Hänen johdatustaan elämäänsä, erityisesti Hänen iankaikkisia päämääriään, heiltä helposti katoaa vapaus ja luottamus.

Puhuin erään nuoren naimattoman miehen kanssa muutama kuukausi sitten. Hän kertoi päättäneensä muuttaa asumaan yhteen avoliitossa elävän pariskunnan kanssa. Minä haastoin häntä: ”Minusta tuo ei kuulosta sinulle kovin terveelliseltä ympäristöltä”. Hän vastasi minulle: ”Minusta se tuntuu turvalliselta. En usko, että Jumala on kovin tuohtunut siitä, mitä aion tehdä.” Hän ei sanonut tätä, kuin olisi oikeasti uskonut siihen. Se tuntui hänestä samanlaiselta kuin joskus teini-iässä, kun oli lähtenyt pois kodistaan.

Lopulta avoliitto hajosi, ja piankin uskova nuorukainen oli romanttisessa suhteessa naiseen. Lopulta nuorukainen joutui seksuaalisesti sidotuksi häneen. Kerron tämän, en tuomiomielellä vaan pelkästään kuvauksena. Paras tapa täyttyä Herran Hengellä on yksinkertaisesti kuunnella Hänen ääntään ja totella Hänen käskyjään. Se antaa meille rauhan, turvan ja ilon. Se myös sallii meille oikeuden puhua Jumalan puolesta arvovallalla. Niin kuin Maria sanoi häissä palvelijoille: "Mitä hän teille sanoo, se tehkää”.

Voimme juosta alttarille etsimään Jumalan Hengen viiniä, mutta monille vastaus piilee vain kuuliaisuudessa.