JEESUKSEN TOIMINNAN ALKU by Gary Wilkerson

Johanneksen evankeliumin toisessa luvussa Jeesus tulee temppeliin tekemään jotakin, mikä antaa merkin Hänen julkisen toimintansa alusta. (Aiemmin Hänen Kaanassa tekemänsä ihme, veden muuttaminen viiniksi, ei ollut julkinen). Seuraava tapahtuma on hyvin dramaattinen.

”Juutalaisten pääsiäinen oli lähellä, ja Jeesus meni ylös Jerusalemiin. Niin hän tapasi pyhäkössä ne, jotka myivät härkiä ja lampaita ja kyyhkysiä, ja rahanvaihtajat istumassa. Ja hän teki nuorista ruoskan ja ajoi ulos pyhäköstä heidät kaikki lampaineen ja härkineen ja kaasi vaihtajain rahat maahan ja työnsi heidän pöytänsä kumoon. Ja hän sanoi kyyhkysten myyjille: ’Viekää pois nämä täältä. Älkää tehkö minun Isäni huonetta markkinahuoneeksi.’ Silloin hänen opetuslapsensa muistivat, että on kirjoitettu: ’Kiivaus sinun huoneesi puolesta kuluttaa minut’ "(Joh.2:13 - 17).

Jeesuksen teko oli enemmän kuin radiaali. Jos haluaisit julkistaa toimintasi alun, menisitkö jättikirkkoon ja alkaisit kaataa pöytiä ja ajaa ihmisiä ulos? Jeesuksen tarkoitus oli enemmän kuin vain näyttää arvovaltaansa. Hän osoitti, että Hän oli tullut kääntämään kaiken ylösalaisin joka tavalla.

Tämä tapahtui Pääsiäisaikaan. Ensimmäisenä Pääsiäisenä juutalaisten perheiden piti teurastaa karitsa rituaalisena uhrina, ottaa talteen sen veri ja sivellä sitä talonsa oven pihtipieliin. Tämän tarkoituksena oli, että kuoleman enkeli, tullessaan ja nähdessään veren merkin ovella, menisi sen talon ohi. Se oli symbolinen rituaali, joka muistutti mieliin Jumalan pelastustyön Israelille, kun Hän päästi Egyptissä kansansa vapaaksi kaikista kahleista ja orjuudesta.

Nyt Jeesus tuli näyttämölle Jumalan Karitsana, jonka uhrin kautta me pääsisimme vapaiksi synnin kirouksesta. Johannes Kastaja tiesi tämän, kun jo oli julistanut Jeesuksesta: "Katso, Jumalan Karitsa, joka ottaa pois maailman synnin!” (Joh.1:29). Kolmen vuoden kuluttua maailma näki Kristuksen täytetyn työn, kun koko ihmiskunnan synti pantiin Hänen päälleen