HALU KUULLA JUMALAN SANAA

Psalmista Daavid odotti päivittäin saavansa Sanan Jumalalta ja hän iloitsi siitä, mitä sai. Hän todisti: ”Minä iloitsen sinun käskyistäsi enkä sinun sanaasi unhota” (Ps.119:16). ”Sinun todistuksesi ovat minun iloni, ne ovat minun neuvonantajan”(Ps.119:24). ”Minä iloitsen sinun käskyistäsi, jotka ovat minulle rakkaat”(Ps.119:47). ”Sinun lakisi on minun iloni”(Ps.119:77). Viimeisen jakeen kirjaimellinen merkitys heprean kielessä on: ”Minä nautin sinun Sanastasi”.

San. 8:34 sanoo: ”Autuas se ihminen, joka minua kuulee, valvoo minun ovillani päivästä päivään, vartioitsee minun ovieni pieliä!” Mihinkä porttiin tässä viitataan?

Psalmista antaa meille vastauksen: ”Avatkaa minulle vanhurskauden portit, käydäkseni niistä sisälle kiittämään Herraa”(Ps.118:19). Uskon näiden ”vanhurskauden porttien” tarkoittavan samaa, mitä Jeesus puhuu ”ahtaasta portista”(ks. Luuk.13:24). Ne viittaavat jokaiseen, joka päivittäin kääntyy Jumalan Sanan puoleen oppiakseen Hänen vanhurskauttaan.

Sellainen uskova on päättänyt vaeltaa Herran edessä suoraan. Hän innostuu jokaisesta ilmestyksestä, joka osoittaa hänelle pyhän vaelluksen polkua. Hän sanoo itselleen: ”Haluan totuutta sisimmässäni. Tiedän, etten voi saada sitä vain kuuntelemalla äänitteitä tai lukemalla kirjoja. Minun tulee kärsivällisesti odottaa Herra, niin Hän avaa minulle portit.”

Jumalan Pyhä Henki tulee joka aamu kohtaamaan uskovaa. Hän kutsuu hänet sisään kuiskaten: ”Tervetuloa, ystävä. Anna minun näyttää sinulle tänään jotakin uutta Jumalan vanhurskaudesta.”

Mitä merkitsee ”vartioida minun ovenpieliäni”? Se viittaa jokaiseen uskovaan, joka vapisee Jumalan Sanan edessä. Sanonta tulee Jesajan kirjan 6. luvusta, kun profeetta vartioi temppelin ovenpielessä, janoten kuulla Jumalasta.

Kun Jesaja seisoi siinä, hän kuuli serafien laulavan: ”Pyhä, pyhä, pyhä”, taivaan soidessa heidän ylistystänsä. Sitten yhtäkkiä valtava ääni kuului taivaasta, niin voimakas ja selvä, että se vapisutti kaikkea: ”Ja kynnysten perustukset vapisivat heidän huutonsa äänestä, ja huone täyttyi savulla” (Jes.6:4). Jesaja on esimerkki ihmisestä, joka ”vartioi minun huoneeni ovieni pieliä” Se uskova janoaa kuulla Jumalan Sanaa.