JEESUS HALLITSEE JO KUNINKAANA

Kuningas Daavid joutui ymmälleen aikansa Jumalan vastaisesta hengestä. Hän rukoili Herraa: ”Katso minun vihollisiani, kuinka heitä on paljon, ja he vihaavat minua väkivaltaisella vihalla” (Ps.25:19). Samoin Psalmi 124:2-3 sanoo: ”Ellei Herra olisi meidän kanssamme, kun ihmiset nousevat meitä vastaan, niin he meidät elävältä nielisivät, kun heidän vihansa syttyy meitä vastaan”.

Daavid lausuu sen, mitä monet seurakunnassa kokevat tänä päivänä. Joskus näyttää, että seisomme avuttomina pahojen voimien kerääntyessä meitä vastaan. En voi uskoa, kuinka päivä päivältä moraalia poljetaan lisääntyvässä määrin maahan tässä maassa.

Antaako Herra tämän vihan Häntä ja Hänen seurakuntaansa kohtaan jatkua, kunnes yhteiskuntamme on kuin Sodoma, jossa oli voimassa jokamiehen laki? Ei ikinä! Juuri nyt saamme kokea Herran uskomatonta kärsivällisyyttä. Hän kyllä tuo tuomion, mutta kaikki Hänen tuomionsa ovat lunastusta varten. Jesaja antaa meille ihanan kuvan tästä:

”Minä johdatan sokeat tietä, jota he eivät tunne; polkuja, joita he eivät tunne, minä kuljetan heidät. Minä muutan pimeyden heidän edellään valkeudeksi ja koleikot tasangoksi. Nämä minä teen enkä niitä tekemättä jätä. Mutta ne peräytyvät ja joutuvat häpeään, jotka turvaavat veistettyyn kuvaan, jotka sanovat valetuille kuville: ’Te olette meidän jumalamme’. Te kuurot, kuulkaa, ja te sokeat, katsokaa ja nähkää”(Jes.42:16 -18).

Rakas lukija, Jesajan kuvaama Jumalan armo muutti Sauluksen vainoajasta apostoli Paavaliksi. Se nosti esiin monimiljoonaisen seurakunnan kommunisti - Kiinassa. Se lähettää pakolaisia terrorismin ja sodan kourista Kristuksen hurskaiden palvelijoiden rakastaviin käsiin. Juuri nyt, tässä väärien uskontojen hallussa olleessa maassa, etsivän nuorisotyön keskus (Teen Challenge) on nostanut viisisataa huumeriippuvaista kääntymykseen. He ovat nyt innokkaita Kristus-saarnaajia. Jumala todella on vuodattanut lunastavaa armoaan näinä viimeisinä päivinä.

Meidän ei tule olla huolissamme niistä Saatanan taisteluista, jotka hän näyttää voittavan. Taistelu, jossa olemme, on iankaikkinen ja helvetin portit eivät voita Kristuksen seurakuntaa. Isämme on julistanut sen: Jeesus hallitsee jo kuninkaana!