RUKOUKSEN PAIKKA

Kotiemme tulee olla rukouksen paikkoja!

”Vielä minä sanon teille: jos kaksi teistä maan päällä keskenään sopii mistä asiasta tahansa, että he sitä anovat, niin he saavat sen minun Isältäni, joka on taivaissa”(Matt.18:19). Jotkut uskovat nimittävät tätä ”rukoussopimukseksi”. Olet syvästi siunattu, jos sinulla on harras veli tai sisar, jonka kanssa rukoilla. Tosiaan kaikkein voimallisimmat tuntemani esirukoilijat ovat rukoilleet kaksin tai kolmisin. Jos Jumala on siunannut minua tässä elämässä, jos Hän on käyttänyt minua kunniansa kirkastamiseen, tiedän sen tapahtuneen muutaman mahtavan esirukoilijan tähden, jotka rukoilevat puolestani joka päivä.

Paikka, jossa tällaiset rukoukset lausutaan, on kaikkein vahvimmillaan koti. Vaimoni, Gwen ja minä, rukoilemme yhdessä päivittäin ja uskon, että se pitää meidän perhettämme yhdessä. Rukoilimme jokaisen lapsemme puolesta heidän kasvuvuosinaan, ettei yksikään heistä joutuisi kadotukseen. Rukoilimme heidän ystäviensä ja seurustelusuhteittensa puolesta. Rukoilimme myös heidän tulevien aviopuolisoittensa puolesta. Nyt teemme saman lastenlapsillemme.

Surullista kyllä, vain harvat uskovat perheet ottavat aikaa rukoukseen kodissaan. Henkilökohtaisesti voin todistaa, että olen hengellisessä työssä perheeni rukouksen voimasta. Joka päivä, missä hyvänsä sisarukseni leikkivät kanssani, äitini tuli huutamaan kotimme etuovelle: ”David, Jerry, Juanita, Ruth, on rukoushetken aika!” (pikkuveljeni Don ei ollut vielä syntynyt).

Koko naapurusto tiesi meidän perheemme rukoushetkistä. Joskus vihasin kuulla tuota huutoa ja purnasin sitä vastaan. Joskus silti tapahtui selvästi jotakin noiden rukoushetkien aikana, kun Pyhä Henki liikkui perheemme keskellä ja kosketti sielujamme.

Ehkä et osaa nähdä itseäsi pitämässä perheen rukoushetkiä. Ehkä sinulla on aviopuoliso, joka ei tee yhteistyötä tai lapsi, joka kapinoi. Rakas lukija, ei merkitse mitään, kuka valitsee osallistumisensa. Sinä voit silti tulla keittiön pöydän ääreen ja painaa pääsi rukoukseen. Se voi käydä perheesi rukoushetkestä ja jokainen perheen jäsen tietää sen.