USKON KUTSU - Claude Houde

Daavidin julkisen toiminnan alku on tuo järisyttävä hetki, jolloin hän surmaa Goljat-nimisen jättiläisen. Daavid oli kotoisin perheestä, jota tänä päivänä sanottaisiin ”toimimattomaksi”. Häntä ei otettu huomioon, vaan laiminlyötiin. Teini-ikäisenä hänet jätettiin paimentamaan laumaa vuorilla, yksinäiseen ja vaaralliseen tehtävään.

Kun Jumalan mies etsi ehdokasta kuninkaaksi Saulin paikalle, Daavidin isä, Iisai näytti kaikki muut poikansa, mutta jätti Daavidin huomioimatta. Oli kuin Daavidia ei olisi ollut olemassa. Hänen veljensä halveksivat häntä, ivasivat häntä, kysyivät pahantahtoisesti ja ivasivat hänen jaloimpia ideoitaan.

Kun Daavid heistä huolimatta löi vihollisen ja tuli voittajana taistelusta Goljatia vastaan, hän lähti kotoaan. Kuningas Saul otti hänet siipiensä suojaan.

Saul oli pahan hengen vaivaama ja petollinen johtaja. Piankin hän alkoi kadehtia Daavidia. Saul koki Jumalan Daavidille osoittaman suosion uhkaavan itseään samoin kuin ihmisten selvä rakkaus Daavidia kohtaan. Kun Daavidilla oli ensin isä, joka ei ottanut häntä huomioon, Daavid kärsi edelleen ”adoptioisän hahmosta”, joka järjettömän turvattomuuden tunteensa takia lopulta yritti tappaa tämän.

Noina päivinä Saul otti ensimmäisen horjuvan askeleensa julkisessa toiminnassaan, kun taas Daavid koki ensimmäiset voittonsa. Hän oli voimakas ja täynnä taitoa, vaikka hänet kutsuttiinkin yliluonnollisesti. Hän oli myös kauhean yksin ja haavoittuva. Daavid sanoi itsestään tuohon aikaan: ”Olen yhä heikko, vaikka minut onkin voideltu kuninkaaksi” (ks. 2 Sam.3:39).

Jumala sitten lähetti Joonatanin Daavidin luo. Joonatan vastasi ystävyyden ja uskollisuuden kutsuun, epäitsekkääseen tukeen ja nöyryyteen suuremman asian hyväksi. Tällainen kutsu pakottaa antamaan ja auttamaan jotakuta, jolta ei voi odottaa mitään vastapalvelusta. Et voi kuvitella sitä Jumalan síunauksen virtaa, joka pääsee valloilleen, kun päätät tehdä oman osasi. Tämä ilmestys voi koskettaa ja muuttaa avioliittoja, perhettä, seurakuntaa ja jopa kansaa. ”Ja Joonatan teki liiton Daavidin kanssa, sillä hän rakasti häntä niin kuin omaa sieluansa. Ja Joonatan riisui viitan, joka hänellä oli yllänsä, ja antoi sen Daavidille, ja samoin takkinsa, vieläpä miekkansa, jousensa ja vyönsä”(1Sam.18:3-4).

__________
Claude Houde, johtava pastori Eglise Nouvelle Vie (Uuden Elämän Seurakunnassa) Montrealissa, Canadassa.. Hänen johdossaan Uuden Elämän Seurakunta on kasvanut kourallisesta ihmisiä enempään kuin 3 500 seurakuntalaiseen siinä osassa Canadaa, jossa on vähän protestanttisia seurakuntia.