KUN JEESUS ILMESTYY

Danielin kirjan 3. luvussa kuningas Nebukadnessar pystyttää kultaisen epäjumalanpatsaan Babyloniaan ja vaatii, että sitä pitää kumartaa. Jokaisen viranomaisen, johtajan ja kansalaisen kaikissa yli sadassa Babylonian maakunnassa oli heittäydyttävä maahan tämän epäjumalan edessä kuoleman tuomion uhalla. Oli vain kaksi mahdollisuutta: kumartua tai palaa. Kuka hyvänsä kieltäytyisi kumartamasta Nebukadnessarin epäjumalanpatsasta, se käristettäisiin elävältä valtavassa uunissa.

Kun tämä määräys julkistettiin, kolme hurskasta nuorta juutalaista valtakunnassa kieltäytyi kumartamasta. Raivon vallassa Nebukadnessar raahautti heidät eteensä ja vaati saada tietää: ”Kuka on se jumala, joka pelastaa teidät minun kädestäni?" (Dan.3:15). He vastasivat näin: “Jos niin käy, voi meidän Jumalamme kyllä pelastaa meidät tulisesta pätsistä, ja hän pelastaa myös sinun kädestäsi, kuningas. Ja vaikka ei pelastaisikaan, niin tiedä se, kuningas, että me emme palvele sinun jumaliasi emmekä kumartaen rukoile kultaista kuvapatsasta, jonka sinä olet pystyttänyt" (Dan.3:17- 18).

Riivaajan vallassa olevan kuninkaan vastaus oli odotettu: ”Silloin Nebukadnessar tuli kiukkua täyteen … Ja hän käski ja sanoi, että pätsi oli kuumennettava seitsemän kertaa kuumemmaksi kuin tavallisesti”(Dan.3:19). Tämä oli selvästi demonista vihaa Jahve Jumalaa kohtaan. Totuus on, että kaikki, jotka seisovat Kristuksen puolella, voivat odottaa kohtaavansa samanlaista raivoa. Heidän kuuliaisuutensa nostaa aina esiin niiden raivon, jotka ottavat ohjeensa Saatanalta.

No, miten tässä kävikään? Kenen Jumala voitti Babyloniassa? Kisan aikana Jeesus itse ilmestyi voimassaan ja kirkkaudessaan. Kun kuningas Nebukadnessar kurkisti punaisena hohtavaan, kuumaan pätsiin, hän järkyttyi näkemästään. Hän huusi: ”Mehän heitimme tulee kolme miestä, mutta, katso, minä näen neljä miestä kävelevän vapaina tulessa, eivätkä he ole vahingoittuneet, ja neljäs on näöltänsä niin kuin jumalan poika"(Dan.3:25, kirjoittajan vapaa tulkinta).

Kun Jeesus ilmestyy, Hänen vihollisensa joutuvat pakenemaan Hänen edestään.