PUHALTAKAA PASUUNAAN SIIONISSA

Mitä meidän tulisi rukoilla tällaisena aikana?

Tässä on Jooelin resepti Israelille tuona pimeyden ja pelon päivänä: ”Puhaltakaa pasuunaan Siionissa, kuuluttakaa pyhä paasto, kutsukaa koolle juhlakokous. Kootkaa kansa, pitäkää pyhä seurakuntakokous, kerätkää vanhukset, kootkaa lapset … Eteisen ja alttarin välillä itkekööt papit, jotka toimittavat Herran palvelusta, ja sanokoot: "Säästä, Herra, kansaasi äläkä anna perintöosaasi häväistäväksi, pakanain pilkattavaksi. Miksi pitäisi sanottaman kansain seassa: 'Missä on heidän Jumalansa?'"(Jooel2:15 -17).

Tässä oli kutsuhuuto seurakunnalle: ”Älkää lannistuko tai antako periksi epätoivolle. Teidän ei pidä uskoa paholaisen valheita, ettei herätyksen toivoa ole”. Sen sijaan Jooelin mukaan, kansan rukouksen tulisi olla: ”Herra, lopeta tämä nimesi pilkkaaminen. Älä anna seurakuntaasi pilkata pitempään. Lopeta pakanakansojen iva meitä kohtaan, kun he ärsyttävät kysyen: ”Missä on teidän Jumalanne?”

Saatat ajatella: ”Mitä Jumala lupaa tässä, on ainoa mahdollisuus. Hän sanoo, että Hän saattaa pidättää tuomiotaan. Se ei ole muuta kuin ”ehkä” tai “mahdollisesti”. Kaikki, mitä Hän pyytää kansaltaan, saattaa yhtä hyvin olla turhaa.”

En usko, että Jumala huijaa seurakuntaansa. Hän ei lähetä kansaansa hölmöläisten hommiin. Kun Aabraham rukoili Jumala säästämään Sodoman (jossa hänen veljenpoikansa Loot asui), Herran sydän suostui säästämään kaupungin, vaikkei siellä olisi kuin kymmenen vanhurskasta. Aabraham rukoili tätä, kun tuhoajaenkelit olivat menossa kaupunkiin! Olen varma, että Jumalan kansan pitää tänään rukoilla Herraa samalla tavalla.

Jooelin profetia, joka koskee Pyhän Hengen vuodatusta, löytyy Jooel 2:28- 32:ssa ja apostoli Pietari toistaa sen saarnassaan Ap.t.2:17- 21:ssä. Profetia alkaa sanoilla: ”'Ja on tapahtuva viimeisinä päivinä, sanoo Jumala, että minä vuodatan Henkeni kaiken lihan päälle, ja teidän poikanne ja tyttärenne ennustavat, ja nuorukaisenne näkyjä näkevät, ja vanhuksenne unia uneksuvat”(Ap.t.2:17- 21).