JEESUKSEN NIMEN VALTAVA VOIMA - Nicky Cruz

Jeesus matkasi opetuslapsineen veneellä (Mark.5:1- 18) ja vei heidät Galilean järven yli gerasalaisten alueelle, jota asuttivat pakanat. Kun Jeesus nousi veneestä, eräs riivaajien vallassa oleva mies juoksi Häntä kohti ja lankesi polvilleen. Demonit huusivat Jeesukselle: ”Mitä Sinulla on tekemistä meidän kanssamme, sinä Korkeimman Jumalan Poika”. Riivaajat pyysivät Häntä armahtamaan heitä.
Jeesus kysyi mieheltä: ”Mikä sinun nimesi on?” Miehen vastaus tuli hänessä olevilta demoneilta: ”Minun nimeni on Leegio, sillä meitä on monta”.
Lähettyvillä oli sikalauma syömässä, ja demonit pyysivät Jeesusta antamaan heidän mennä eläimiin. Demonit tiesivät, ettei heillä ollut mitään auktoriteettia tai voimaa Jumalan kirkkauden läsnä ollessa. Saatana mielellään hämmentää ja pilkkaa avuttomia ihmisiä. Kun Jeesus tulee paikalle, paholainen nopeasti heikentyy juuri sellaiseksi tyhjäntoimittajaksi, millainen hän oikeasti on.
Siinä toinen elämän näkökohta, joka ei ole muuttunut. Tänään Saatanan on piilouduttava ja pakoiltava, ei vain Jeesukselta, vaan myös Hänen seuraajiltaan. Jeesuksen nimi uskovan suussa on valtavan voimallinen!
Kun Jeesus antoi demoneille luvan mennä saastaisten sikojen ruumiisiin, se oli sopivaa ironiaan. Heti paikalla siat polskahtivat läheiseltä kalliolta järveen kuolemaansa. Minulle tämä on aina näyttäytynyt juuri siltä, mitä Saatana ja hänen demoninsa joutuvat odottamaan Tuomiopäivänä.
Nicky Cruz, kansainvälisesti tunnettu evankelista ja tuottoisa kirjailija, kääntyi Jeesuksen Kristuksen luokse väkivallan ja rikoksen elämästä kohdattuaan David Wilkersonin New Yorkissa v. 1958. Hänen dramaattinen kääntymiskertomuksensa julkaistiin ensi kerran David Wilkersonin kirjassa Risti ja Linkkuveitsi ja myöhemmin hänen omassa suosikkikirjaksi muodostuneessa Juokse poika, juokse.