PALAVIA NUOLIA HELVETISTÄ

Paavali kehottaa: “Kaikessa ottakaa uskon kilpi, jolla voitte sammuttaa kaikki pahan palavat nuolet”(Ef.6:16). Paavali kuvaa, kuinka meidän tulee taistella vihollista vastaan, joka lähettää meille kiduttavia pelon ajatuksia.
”Pukekaa yllenne Jumalan koko sota-asu, voidaksenne kestää perkeleen kavalat juonet. Sillä meillä ei ole taistelu verta ja lihaa vastaan, vaan hallituksia vastaan, valtoja vastaan, tässä pimeydessä hallitsevia maailmanvaltiaita vastaan, pahuuden henkiolentoja vastaan taivaan avaruuksissa”(Ef.6:11 - 12). 
Rakas lukija, emme käy mitään inhimillistä taistelua, maallisin keinoin. Tämä taistelu tapahtuu yliluonnollisessa maailmassa. Totisesti, jos olet Kristuksessa, silloin kohtaat Saatanan vihan. Älä erehdy luulemaan tätä demonista vihaa Jumalan tuomioksi. Viha, jonka kohtaat, on paholaisesta, koska hän on vihainen, kun tietää että hänen aikansa Jumalan kansaa vastaan on lyhyt.
Saatana hyökkää erityisesti niitä vastaan, jotka ovat antautuneet vaeltamaan uskollisesti Herrassa. Uudestaan ja uudestaan psalmista kerskaa: ”Minun suojani on Herrassa”. Tämä kuvaa vanhurskasta pyhää, joka täysin luottaa Jumalaan. Juuri tästä luottamuksesta todistamisen takia Saatana on ottanut hänet maalikseen. Juuri hänen horjumaton uskonsa on syynä noihin palaviin nuoliin, jotka on lähetetty helvetistä. ”Sillä katso, jumalattomat jännittävät jousensa, ovat panneet nuolensa jänteelle oikeamielisiä pimeässä ampuaksensa”(Ps.1:2).
Mitä siis ovat nuo tuliset nuolet, jotka on suunnattu sinuun ja minuun helvetistä käsin? Ne ovat pelokkaita, hämmentäviä ajatuksia tulevaisuudestamme ja siitä, huolehtiiko Jumala meistä. Paholainen on valehtelija ja syyttäjä, ja hänen kaikki yrityksensä ovat suunnatut sinun uskoosi.