KRISTUS, YLÖSNOUSSUT HERRAMME JA ESIRUKOILIJAMME

”Jonka tähden hän myös voi täydellisesti pelastaa ne, jotka hänen kauttaan Jumalan tykö tulevat, koska hän aina elää rukoillakseen heidän puolestansa” (Hebr.7:25).
Mitä Raamattu tarkoittaa, kun se sanoo, että Jeesus rukoilee meidän puolestamme? Uskon, että tämä asia on paljon syvempi, majesteettisempi ja inhimillisen ymmärryksen yläpuolella. Aivan vapisen, kun edes puhun siitä. Raamatun tutkijoilla on eri mielipiteitä sen merkityksestä. Mikään kirja tai selitysteos ei ole kuitenkaan tyydyttänyt minua. Itse asiassa, mitä enemmän olen lukenut opetuksia siitä, sitä sekavammalta kaikki näyttää.
Silti olen alkanut ymmärtää tästä uskomattomasta asiasta pikkuruisen rukouksen ja Pyhään Henkeen luottamisen kautta. Rukoilen hyvin yksinkertaisesti: ”Herra, miten sinun esirukouksesi taivaassa vaikuttaa minun elämääni? Sanasi sanoo, että sinä ilmestyt Isän eteen minun puolestani. Mitä se merkitsee päivittäiselle vaellukselleni sinussa? Ei minun tarvitse tietää, mitä suuret kirjanoppineet ovat oppineet, Näytä vain minulle niin yksinkertainen totuus, että voin tajuta sen ja hyödyntää elämässäni”.
Suosittu evankelikaalinen näkemys Kristuksen esirukouksesta on, että Jeesus palasi taivaaseen toimiakseen ylimmäisenä pappina meidän puolestamme. Tätä ei sovi kiistää. Raamattu sanoo aivan selvästi: ”Sillä Kristus ei mennyt käsillä tehtyyn kaikkein pyhimpään, joka vain on sen oikean kuva, vaan itse taivaaseen, nyt ilmestyäkseen Jumalan kasvojen eteen meidän hyväksemme”(Hebr.9:24).
Uskon, että Jeesus rukoile meidän puolestamme joka päivä, säilyttääkseen omansa, pitääkseen heidät erossa synnistä ja Jumalan rakkaudessa. Hän ei salli minkään, pelon, satunnaisen lankeamisen, minkään Saatanan syytöksen, erottaa meitä Isästä. Lyhyesti sanottuna: Hän rukoilee meidän puolestamme samoin, kuin Hän rukoili opetuslapsensa Pietarin puolesta: ”Ettei sinun uskosi raukeaisi tyhjään" (Luuk.22:32).
Vapahtajamme elää kirkkaudessa juuri nyt. Hän on samalla aikaa täydellisesti Jumala ja täydellisesti ihminen, jolla on kädet, jalat, silmät, tukka. Hänellä on myös naulan jäljet käsissään ja jaloissaan, haava kyljessään.  Hänen inhimillisyytensä ei ole hävinnyt minnekään. Hän on edelleen ihminen kirkkaudessa. Juuri nyt meidän miehemme iankaikkisuudessa toimii varmistaakseen, ettei meiltä koskaan anasteta sitä rauhaa, jonka Hän antoi meille, kun Hän jätti meidät tänne. Hän palvelee meitä ylimmäisenä pappina, jotta Hänen ruumiinsa maan päällä pysyisi täynnä Hänen rauhaansa. Kun Hän tulee takaisin, Hän haluaa, että meidät ”havaittaisiin tahrattomiksi ja nuhteettomiksi, rauhassa, hänen edessänsä”(2 Piet.3:14).
Olkoon tämä Pääsiäinen päivä, jolloin voit juhlia Hänen ylösnousemustaan ja rauhaa, joka on vuodatettu meidän päällemme sen tähden.