KÄYKÄÄ HÄNEN ETEENSÄ USKALLUKSELLA - Nicky Cruz

Jotta voisimme seurata Hengen johdatusta ja aistia Hänen ohjauksensa, meillä pitää ensin olla avoin, rukoileva sydän, joka pysyy Jumalan yhteydessä. Jeesus on meille tästä parhain esimerkki.
Mikään Jeesuksen ominaisuuksista ei loista kirkkaammin kuin Hänen riippuvuutensa rukouksesta ja yhteydestä taivaalliseen Isäänsä. Se on merkitsevä luonteen piirre Hänen toiminnassaan, kaiken Hänen sanomansa ja tekemänsä takana oleva voima. Jeesus rukoili jatkuvasti, joka tilaisuudessa. Hän rukoili syntisten edestä, viisautta opetuslapsilleen, johdatusta, ruokansa ja juomansa edestä, aivan kaiken edestä. Usein Hän meni yksinäisyyteen, jotta Hän voisi paremmin kuulla Hengen äänen ilman mitään häiriötä.
Rukous on se portaali, jonka kautta Pyhä Henki pääsee meidän sydämiimme ja mieliimme, ja aina kun pyydämme totisesti Jumalan johdatusta ja neuvoa, sen täytyy alkaa tällä yksinkertaisella yhteydellä.
Kun rukoilemme, voimme olla täysin rehellisiä. Jeesus tuntee sydämemme, motiivimme, ajatuksemme, syntimme ja taistelumme. Hän ymmärtää kipumme ja kiusauksemme: ”Sillä ei meillä ole sellainen ylimmäinen pappi, joka ei voi sääliä meidän heikkouksiamme, vaan joka on ollut kaikessa kiusattu samalla lailla kuin mekin, kuitenkin ilman syntiä. Käykäämme sen tähden uskalluksella armon istuimen eteen, että saisimme laupeuden ja löytäisimme armon, avuksemme oikeaan aikaan”(Hebr.4:15 - 16).
Jeesus ymmärtää meitä paljon paremmin kuin itsekään tajuamme itseämme. Hän teki meidät ja eli meidän keskuudessamme. Hän tietää, mitä me käymme läpi. Kristuksen tehokkaina työkaluina olemisemme osana on halukkuus avata sydämemme ja sielumme Hänelle, antaa Hänelle osansa meidän menestyksestämme ja epäonnistumisestamme.
Nicky Cruz, kansainvälisesti tunnettu evankelista ja tuottoisa kirjailija, kääntyi Jeesuksen Kristuksen luokse väkivallan ja rikoksen elämästä kohdattuaan David Wilkersonin New Yorkissa v. 1958. Hänen dramaattinen kääntymiskertomuksensa julkaistiin ensi kerran David Wilkersonin kirjassa Risti ja Linkkuveitsi ja myöhemmin hänen omassa suosikkikirjaksi muodostuneessaJuokse poika, juokse.