KULUTTAVA TULI - Jim Cymbala

Jeesus ei koskaan kastanut ketään vedellä. Miksi? Koska Hänen antamansa kaste oli Pyhän Hengen ja tulen kaste (ks. Luuk.3:16). Älä luule, että nuo kaksi sanaa edustavat kahta eri kastetta, yksi Hengen ja toinen tulen. Sen sijaan Luukas käytti kuvallista sanontaa – tuli Pyhän Hengen symbolina tarkoittamaan yhtä kastetta. Jeesus kastaa Pyhän Hengen kuluttavassa tulessa.
Jos sytytät tulitikun ja laitat puunpalan tuleen, se läpäisee puun. Sen Pyhä Henki tekee meidän elämässämme.  Hän menee olemuksemme pinnan alle, juuriin. Henki ei laita minkään päälle laastaria. Hän menee suoraan ongelmiemme ytimeen antaakseen apunsa.  Samoin Pyhän Hengen voitelussa tapahtuva saarna on tulista saarnaa. Se ei tarkoita ihmisten lyömistä maahan tai tuomitsemista, pikemminkin se tarkoittaa, että sanoma lävistää sydämemme, paljastaa synnin ja elävästi näyttää, miten tarvitsemme Jeesusta Kristusta.  Ilman Pyhän Hengen tulta saarna voi korkeintaan yltää viihteen tasolle tai näyttää hartaudelta.
Kun Pietari piti ensimmäisen puheensa kristillisellä ajalla, nuo yksinkertaiset mutta tuliset sanat tuottivat syvän synnintunnon ja vastauksen: ”Mitä meidän tulee tehdä?”(Ap.t.2:37). Opetusvälineet, jotka auttavat saarnaajaa olemaan vuorovaikutuksessa kuulijoiden kanssa, ovat käyttökelpoisia, mutta ilman Hengen tulta sydämet eivät koskaan nöyrry ja murru Herran edessä.
Jeremian kirjassa Jumala kysyi: ”Eikö minun sanani ole niin kuin tuli?” (Jer.23:29, kirjoittajan kursivoima). Saarnattu sana Hengen tulessa käy läpi romun ja käsittelee ongelmien täyttämät sydämemme. Monet ihmiset ovat kovin vähän kiinnostuneita kokemaan Jumalan tulista sanaa. He pitävät parempana viihdyttäviä jumalanpalveluksia ja saarnoja, jotka eivät haasta heitä.  Hengen tuli ottaa kiinni pakoon lähteneen ja käsittelee esteitä, jotka pidättävät meiltä Jumalan siunaukset.
Jim Cymbala aloitti Brooklyn Tabernaclessa alle kahdenkymmenen seurakuntalaisen kanssa pienessä, surkeassa rakennuksessa kaupungin vaikeassa osassa. Koska hän oli paljasjalkainen brooklynilainen, hänestä on tullut sekä David että Gary Wilkersonin pitkäaikainen ystävä.