ILOJUHLAT

”Hän on vienyt minut viinimajaan; rakkaus on hänen lippunsa minun ylläni” (Kork.v. 2:4). Tuhlaajapoikavertauksen isän ilo ei ollut täydellistä, ennen kuin hän istui poikansa kanssa juhlahuoneessa. Hänen piti varmistua pojan ymmärtävän, että oli saanut anteeksi ja hänen syntinsä oli pyyhitty pois. Heidän piti istua juhlapöydässä, syömässä lammaspaistia!

Jos olisit sillä hetkellä katsonut sisään ikkunasta, olisit nähnyt nuoren miehen, joka oli juuri saanut ilmestyksen Jumalan todellisesta rakkaudesta: hän tanssi! Musiikki soi ja hän nauroi ja oli onnellinen. Isäkin iloitsi hänestä ja hymyili hänelle! (ks. Luuk.15:25).

Hän ei ollut pelon pilven alla, ei enää kuunnellut vihollisen vanhoja valheita: ”Joudut takaisin sikolättiin! Et ole sellaisen rakkauden arvoinen…” Ei, Hän otti vastaan isänsä anteeksiantamuksen ja totteli hänen sanaansa tulla sisään ja käyttää hyväkseen kaikkea, mitä tarvitsi.

Hän kuuli isänsä kuiskaavan hänelle ja vanhemmalle veljelleen: ”Kaikki, mikä on minun, on teidän. Ei tarvitse enää nähdä nälkää. Teidän ei tarvitse enää olla yksinäisiä, köyhiä, erossa varastohuoneestani.” (ks. Luuk.15:31)

Rakkaani, tässä on Jumalan rakkauden täyteys, sen ydin! Se merkitsee, että vaikeimpina aikoina Jumala ei ainoastaan ota meitä syliinsä ja tuo meitä takaisin, vaan hän sanoo lisäksi: ”Noutakaa syötetty vasikka ja teurastakaa. Ja syökäämme ja pitäkäämme iloa. Minun juhlahuoneessani on runsaasti ruokaa omieni juhlia.”(ks. Luuk.15:22 -24).

Tänään meille annetaan vielä parempi lupaus: ”Oppia tuntemaan Kristuksen rakkauden, joka on kaikkea tietoa ylempänä; että tulisitte täyteen Jumalan kaikkea täyteyttä. Mutta hänelle, joka voi tehdä enemmän, monin verroin enemmän kuin kaikki, mitä me anomme tai ymmärrämme, sen voiman mukaan, joka meissä vaikuttaa”(Ef.3:19–20).

Tässä on Jumalan rakkauden lupaus meille: ”Tarjoan sinulle runsaan, ylitsevuotavan täyteyden: voimavaroja kaikki kriiseihisi, koko elämän ajan. Saat mennä varastohuoneeseeni ja ottaa sieltä kaikkea!”