JOOSEF JA JUMALAN SUOSIO

Suosiiko Taivaallinen Isämme joitakin omia lapsiaan? Sanooko Raamattu, että Jumala ei kunnioita henkilöitä? Pelastukseen ja ihaniin lupauksiinsa nähden Jumala kohtelee kaikkia yhtäläisesti. Kuitenkin hän myös suosii erityisesti niitä, jotka vastaavat kokosydämisesti hänen kutsuunsa ja antavat elämänsä täysin hänelle!

Job sanoi: ”Elämän ja armon olet sinä minulle suonut” (Job 10:12). Daavidin sanoja ovat: ”Sillä sinä, Herra, siunaat vanhurskasta, sinä suojaat häntä armollasi niin kuin kilvellä”(Ps.5:12).

Taivaallinen isämme pukee erityisellä tavalla ne, jotka antavat sydämensä kokonaan hänelle: ”Minä iloitsen suuresti Herrassa, minun sieluni riemuitsee minun Jumalassani, sillä hän pukee minun ylleni autuuden vaatteet ja verhoaa minut vanhurskauden viittaan, yljän kaltaiseksi, joka kantaa juhlapäähinettä niin kuin pappi, ja morsiamen kaltaiseksi, joka on koruillansa kaunistettu”(Jes.61:10).

Joosef vastasi Hengen kutsuun, antaen kaikkensa. Isänsä suosion merkiksi hän sai viitan, joka erotti hänet muista. Isän suosio tuli hänelle kalliiksi! Se maksoi Joosefille ihmissuhteet, ja hän joutui hyljeksityksi, väärinymmärretyksi ja pilkan kohteeksi: ”Kun hänen veljensä näkivät, että heidän isänsä rakasti häntä enemmän kuin kaikkia hänen veljiänsä, vihasivat he häntä eivätkä voineet puhutella häntä ystävällisesti(1 Moos. 37:4)

Miksi Joosefin veljet kääntyivät häntä vastaan? Vastauksen avain on jakeessa 11: “Ja hänen veljensä kadehtivat häntä”. Kun he näkivät Joosefin saaman viitan, he ymmärsivät sen puhuvan erityissuosiosta, vanhurskaudesta. He vihasivat sitä, koska se muistutti heitä Hengen kutsusta, jonka olivat hyljänneet! Joosef oli elävä moite heidän omalle puolisydämiselle elämäntavalleen!

Joosefin veljet istuskelivat yhdessä juoruillen ja puhellen omiansa. Heidän sydämiänsä askarruttivat maat, omaisuus, tulevaisuus, mutta Joosefin sydän oli toisaalla. Hän puhui Jumalan asioista, yliluonnollisista. Jumala oli antanut hänelle unia, jotka noihin aikoihin tarkoittivat samaa kuin Jumalan äänen kuuleminen.

Ympärilläsi olevat penseät uskovat haluavat puhua autoistaan, taloistaan ja työstään, mutta sinä mieluummin puhut iankaikkisista asioista, mitä Jumala on sanonut sinulle. Pian sinusta tulee elävä moite heidän puolisydämisyydelleen. He kadehtivat sinua, koska sinä edustat Pyhän Hengen kutsua, jonka he ovat hyljänneet!

Joosef on toista maata ja se ero saattoi veljet vihaamaan ja kadehtimaan häntä. Rakkaani, samaa tapahtuu sinulle, jos olet myyty Jeesukselle!