RAKKAUTEEN JUURTUNEINA JA PERUSTUNEINA

”Että hän antaisi… Kristuksen asua uskon kautta teidän sydämissänne, niin että te, rakkauteen juurtuneina ja perustuneina, voisitte kaikkien pyhien kanssa käsittää, mikä leveys ja pituus ja korkeus ja syvyys on, ja oppia tuntemaan Kristuksen rakkauden, joka on kaikkea tietoa ylempänä; että tulisitte täyteen Jumalan kaikkea täyteyttä” (Ef.3:17–19).

Juurtuneina ja perustuneina tarkoittaa tässä ”rakentaa alle syvä ja vakaa perustus Jumalan rakkauden tuntemisessa ja ymmärtämisessä sinua kohtaan”. Toisin sanoen, Jumalan rakkauden tunteminen sinua kohtaan on se perustava totuus, jolle kaikkien muiden totuuksien täytyy rakentua!

Tähän perustuu esimerkiksi Jumalan pelko. Jumalan pelko ei ole sitä, että pelkäät hänen tuhoavan sinut, jos hän saa sinut kiinni pikkurikkeestä. Se on pikemminkin sitä, että pelkäät hänen vihaansa kapinointia kohtaan. Tai sitä, mitä hän tekee niille, jotka mieluummin rakastavat pimeyttä kuin valkeutta.

Syyllisyyden, pelon ja tuomion alla elävät uskovat eivät ole ”juurtuneita ja perustuneita” Jumalan rakkauteen. Meidän taivaallinen Isämme lähetti Poikansa kuolemaan syntiemme ja heikkouksiemme tähden. Jos et täysin käsitä, mitä tällainen rakkaus sinua kohtaan merkitsee, sinulla ei voi koskaan olla vakaata tai pysyvää perustaa!

”Niin että te … voisitte … käsittää… Kristuksen rakkauden” (Ef.3:18- 19). Kreikankielinen sana, joka on tässä käännetty sanalla käsittää tarkoittaa ”tavoitella innokkaasti saadakseen jotain”. Apostoli Paavali haluaa, että tavoittelet innokkaasti tätä totuutta ja perustat uskonelämäsi sille. Hän käskee sinun ojentaa hengelliset kätesi ja sanoa: ”Minä aion tavoitella tätä!”

Ehkä sinua saartavat kiusaukset, joita et näytä pystyvän ravistamaan pois päältäsi. Ehkä kannat tunnetta siitä, ettet ikinä täytä mittaa, arvottomuutta, pelkoa, että paholainen lopulta kampittaa sinut ja sinä petät Jumalan.

Juuri tänä päivänä sinun pitää herätä Jumalan rakkauteen sinua kohtaan! Rukoilen, että lukiessasi tätä kirjoitusta jokin iskee lujasti syvälle sydämeesi ja pystyt sanomaan: ”Olet oikeassa, veli Dave. Olen tuollainen, mutta en halua jatkaa elämääni sillä tavalla!” Rukoilen, että tartut tähän totuuteen, että se aukaisee silmäsi ja auttaa sinua pääsemään sisälle aivan uuteen ilon ja rauhan elämänpiiriin jokapäiväisessä vaelluksessasi hänen kanssaan.