JOKAINEN SANA JA LUPAUS TOTEUTUI

Joosef eli elämänsä pimeimpiä hetkiä. Hän oli yksinäinen, masentunut, luopumassa unistaan ja epäili paikkaansa Jumalassa. Yhtäkkiä yksi kuninkaan vartijoista kutsui häntä: ”Joosef! Peseydy, Faarao kutsuu sinua!”

Sillä hetkellä varmaan Jumalan Henki tuli vahvasti Joosefin päälle. Hänen sydämensä hypähti jännityksestä. Hän alkoi ymmärtää, mistä oli kyse.
Kun Joosef ajoi partaansa ja kampasi tukkaansa, hän varmasti ajatteli: ”Nyt alkaa se, minkä Jumala lupasi minulle. Nyt tiedän kuulleeni hänestä! Paholaisella ei ole ollut mitään valtaa, eikä elämäni ole mennyt hukkaan. Jumala on johtanut kaikkea koko ajan!”

Kohta Joosef seisoi faaraon edessä, joka kertoi hänelle unensa. Joosef antoi unien selityksen tulevasta nälänhädästä ja käski faaraon koota ja varastoida viljaa: ”Nyt valitkoon siis farao ymmärtäväisen ja taitavan miehen ja asettakoon hänet Egyptin hallitusmieheksi”(ks.1 Moos.41).

Faarao katsoi ympärilleen ja kääntyi Joosefin puoleen: ”Sinä, Joosef! Sinut minä nimitän toiseksi hallitsijaksi. Vain minulla on enemmän valtaa maassa kuin sinulla. Sinä saat hallita kaikkea!”

Kuinka pian kaikki muuttui! Tuli se päivä, että Joosef seisoi veljiensä edessä ja saattoi sanoa: ”Te tosin hankitsitte minua vastaan pahaa, mutta Jumala on kääntänyt sen hyväksi, että hän saisi aikaan sen, mikä nyt on tapahtunut, ja pitäisi hengissä paljon kansaa(1 Moos.50:20).