KESTÄVÄ USKO by Gary Wilkerson

“Olenko lyönyt laimin jotakin, mitä hän on pyytänyt minulta? En halua mitään estämään sitä, mitä Jumalan haluaa minun tekevän elämässäni!”

Jumala tuo kansansa jatkuvasti tähän pisteeseen. Miksi? Koska hänen pitää tehdä meissä jotakin hyvin syvää, ennen kuin hän voi tuoda näkyviin parhaansa. Hän tahtoo antaa meille voittonsa, mutta tahtoo meiltä myös täydellisen vakauden.

Joosuan kirjan kuusi ensimmäistä lukua kuvaavat sitä valtavaa työtä, jonka Jumala teki kansansa keskuudessa muutaman vuoden kuluessa. Israel oli juuri päässyt vapaaksi neljän sadan vuoden vankeudesta. He olivat käyneet läpi neljänkymmenen vuoden erämaavaelluksen. Tämän kaiken jälkeen Jumala oli siunannut heidät. Nyt he olivat Kanaanin, heille vuosia sitten luvatun maan rajalla, joka vuotaa maitoa ja mettä. Niinpä he kulkivat yli rajan, ja mitä tapahtui? Heti Joosua kääntyi nuoremman sukupolven puoleen ja erotti heidät Jumalalle. Raamattu käyttää sanaa ”ympärileikkaus” kuvaamaan heidän valmistautumistaan. Sillä on syvempikin merkitys: ”Heidät tehtiin valmiiksi”.

Miksi Joosua teki tämän? Nyt, kun he olivat tulleet yli, heidän edessään seisoivat Jerikon kaupungin paksut, läpipääsemättömät muurit. He ajattelivat tuollaisille nukkavieruille israelilaisille olevan mahdoton voittaa vihollista. Jumala sanoi heille: ”Olen siunannut teitä menneinä vuosina. Olette kokeneet minun valtavia rikkauksiani. Teidän työnne ei ole loppuun suoritettu.”

Miten israelilaiset valmistautuivat taisteluun? He eivät teroittaneet miekkojaan eivätkä kiillottaneet haarniskojaan. Sen sijaan he valmistivat sydämensä. Jumala käski heidät piirittää kaupunkia laulaen, rukoillen ja odottaen häntä. Lopulta Hän käski heidän kohottaa torvensa ja puhaltaa kovaa yhteen ääneen. Tuolloin kaupungin mahtavat muurit murtuivat!

Joosua ja hänen miehensä suorittivat monta kaappausta, voittivat vihollisensa, pääsivät suurten maitten perilliseksi ja saivat voittoja, joita eivät olleet nähneet koskaan ennen. Itse asiassa Joosua teki jotakin sellaista, mitä Mooses ei ollut tehnyt: hän voitti kolmekymmentäyksi kuningasta. Se oli kymmenen kertaa enemmän, kuin Mooses oli saavuttanut. Mielestäni tämä kuvaa sitä, mitä Herra tahtoo tehdä meidän elämässämme. Hän tahtoo lisätä kymmenkertaisesti, vuodattaa Henkeään ihmeellisillä tavoilla ja saada meidät uskomaan, että hän tahtoo tehdä sen. Lyhyesti, hän haluaa meidän omistavan kestävän, epäröimättömän uskon.