KYPSÄN USKOVAN MERKKI

Kypsän uskovan merkki on, ettei hän anna ”viskellä itseään kaikissa opintuulissa”(Ef.4:14). Sellaiset uskovat eivät suostu kenenkään opettajan manipuloitavaksi. Heidän ei tarvitse juosta ympäriinsä, koska he nauttivat vihreistä laitumista, kasvaen itse Kristuksessa. He ovat oppineet tuntemaan Kristuksen. He eivät ole musiikin, ystävien, henkilöllisyyden tai ihmeiden, vaan ainoastaan puhtaan Jumalan sanan nälän valtaamia.

Paavali sanoi: ”Että he Jumalan, meidän vapahtajamme, opin kaikessa kaunistaisivat” (Tiit.2:10). Mitä on kristillinen oppi? ”Jumalan armo… kasvattaa meitä, että me, hyljäten jumalattomuuden ja maailmalliset himot, eläisimme siveästi ja vanhurskaasti ja jumalisesti nykyisessä maailmanajassa”(Tiit.2:11 -12). Kristillinen oppi muokkaa sinua Kristuksen kaltaisuuteen. Se paljastaa jokaisen kätketyn synnin ja kaiken pahan haikailun.

Moittiiko opettajasi sinua arvovallalla, puhuen ja taivutellen sinua hylkäämään synnin ja laskemaan maahan epäjumalat, niin kuin Tiitus opetti kirjeensä toisessa luvussa? Opitko vihaamaan syntiä innokkaasti? Vai lähdetkö kirkosta edelleenkin tuntematta syvää synnintuntoa? Kristuksen opin sanoma on: ”Puhdistautukaamme kaikesta lihan ja hengen saastutuksesta, saattaen pyhityksemme täydelliseksi Jumalan pelossa”(2 Kor.7:1).

Monet kirjoittavat meille, että heidän seurakuntansa pappi sanoo: ”En ole täällä saarnaamassa syntiä vastaan. Olen korottamassa Jeesusta.” Tai ”Tästä saarnatuolista et tule kuulemaan tuomionjulistusta. Minä olen täällä poistamassa seurakuntalaisistani pelkoa ja masennusta.” Helluntailaisetkin julistajat edustavat kahta ääripäätä. Toiset huutavat kovaa, lakihenkistä evankeliumia, jossa ei ole rakkautta, vain tekoja. Toiset taas julistavat synnistä kuin pelkurit, peruuttaen sanomansa puheen lopussa.

Kristuksen oppi on jumalisuuden ja pyhyyden oppi. ”Jos joku muuta oppia opettaa eikä pitäydy meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen terveisiin sanoihin eikä siihen oppiin, joka on jumalisuuden mukainen, niin hän on paisunut eikä ymmärrä mitään, vaan on riitakysymyksien ja sanakiistojen kipeä, joista syntyy kateutta, riitaa, herjauksia, pahoja epäluuloja”(1 Tim.6:3-4)

Kristuksen opin julistaminen siunaa, vahvistaa ja rohkaisee sinua, mutta se myös tuomitsee sinut synnistäsi niin syvästi, ettet voi vain istua sen alla ja silti pitäytyä jossakin salaisessa synnissä.