NÄYTÄ MEILLE KUNNIASI by Gary Wilkerson

Pietari ja Johannes olivat menossa temppeliin, kun he kohtasivat ramman kerjäläisen. Kun Pietari kuuli miehen pyytävän almuja, hän vastasi: "Hopeaa ja kultaa ei minulla ole, mutta mitä minulla on, sitä minä sinulle annan: Jeesuksen Kristuksen, Nasaretilaisen, nimessä, nouse ja käy"(Ap.t. 3:6).

Kerjäläinen parantui siinä samassa! Se oli ihme, jolla oli valtavat seuraukset: ”Ja kun hän yhä pysyttäytyi Pietarin ja Johanneksen seurassa, riensi kaikki kansa hämmästyksen vallassa heidän luoksensa niin sanottuun Salomon pylväskäytävään”(Ap.t. 3:11). Jumalan kunnia ilmentyi tässä ihmeellisessä tapahtumassa.

Parantunut mies ”pysyttäytyi” Pietarin ja Johanneksen seurassa. Se kuvaa jonkun riippumista omassa, kalliissa elämässään, takertuen siihen häpeilemättä. Tämä mies ikään kuin sanoo: ”Jumalan läsnäolo on todellista! Olen istunut vuosikausia kerjäämässä apua, mutta en ole kokenut mitään tämän kaltaista. Hän kosketti sydäntäni niin kuin koskaan ennen elämässäni.”

Jumala rakastaa sydäntä, joka riippuu hänessä ja pyytää anoen: ”Herra, sinun kunniasi on liian suuri, että kulkisin sen ohi. Minä riipun kiinni toivossa, jonka annat minulle, parantumisen, muuttumisen, sinun läsnäolosi elämässäni ja maailmassani.”

”Kaikki kansa” tuli katsomaan, mitä oli tapahtunut(Ap.t.3:11). Kun Jumala näyttää kunniansa voimallisesti, sen vaikutus ei ole vähäpätöinen. Hänen voimansa suuruus vaatii jokaisen läsnä olevan huomion.

Mitä, jos tuo ramman ihmeenomainen parantuminen tapahtuisikin omassa seurakunnassani. Emme varmaan voisi ostaa tarpeeksi tuoleja, kun väkijoukot tulvisivat kirkkoomme. En tarkoita sellaisia tuijottelijoita, jotka uteliaita näkemään eri tilanteita. Me kaikki haluaisimme Jumalan kosketuksen elämäämme. Uskovat ja ei-uskovat ovat samanlaisissa vaikeuksissa tänä päivänä, vaeltaen kuin lampaat ilman paimenta, etsien sitä, mikä on todellista. Kun siis Jumalan kunnia ilmestyy tuoden uudistusta elämäämme, se aina herättää huomiota kaikissa, ei vain joissakin.

”Kaikki kansa riensi hämmästyksen vallassa”(Ap.t. 3:11). Kun ihmiset näkivät, että kerjäläinen oli parantunut, he ihmettelivät: ”Emme ole koskaan nähneet mitään tämän kaltaista. Varmaankin Jumala on tässä paikassa.”

Kysyn sinulta: ”Haluatko enemmän elämältäsi Jumalassa? Haluatko hänen kunniansa tulevan sinun kotiisi, avioliittoosi, lastesi elämään, ja muuttavan asioita niin, että kaikki hämmästyvät? Arvaa mitä? Sitä Jumalakin tahtoo! Hän tahtoo sinun hämmästyvän hänen kunniaansa ja muuttuvan sen kautta. Hän tahtoo, että maailma ympärilläsi hämmästyisi hänen ihmeellisestä voimastaan, joka tuo uutta elämää siihen, missä yleensä on totuttu vain tappiomielialaan.