PAHEMPAA KUIN EPÄONNISTUMINEN

Istuin autossa ja itkin. Ajattelin olevani kauhean epäonnistunut. Minut oli poistettu oikeussalista ilman selitystä sen jälkeen, kun olin luullut Jumalan lähettäneen minut todistamaan seitsemän teini-ikäisen murhaajan vuoksi. Kauhistuttaa ajatella, millaista siunausta olisin jäänyt vaille, jos olisin tuona pimeänä hetkenä lannistunut. Kuinka iloinen olenkaan tänään, että Jumala opetti minut kohtaamaan epäonnistumiseni ja ottamaan hänen kanssaan seuraavan askeleen.

Tiedän kaksi erityisen hyvää Jumalan miestä. Molemmat ovat julistaneet sanaa tuhansille. Kumpikin sortui syntiin, jonka Daavid teki Batseban kanssa. Toinen heistä päätti, ettei voisi enää jatkaa. Tänä päivänä hän juo ja kiroaa Kristusta, jota kerran niin innokkaasti julisti. Toinen taas teki parannuksen ja alkoi uudestaan alusta. Hän on nyt kansainvälisen, tuhansia Kristukselle saavuttavan lähetysohjelman johtajana. Hän epäonnistumisensa on jäänyt taakse, ja hän menee eteenpäin.

Työssäni huumeriippuvaisten ja parantumattomien narkomaanien keskuudessa olen nähnyt useimpien niistä, jotka palaavat vanhoihin tottumuksiinsa, kuitenkin vahvistuvan kohdatessaan oman epäonnistumisensa, ja palaavan Herran luo. Heillä on erityinen tietämys saatanan voimasta, ja siksi hylkäävät täysin luottamuksensa lihaan.

Kun Adam lankesi syntiin, hän yritti piiloutua Jumalalta. Kun Joona kieltäytyi saarnaamasta Niinivessä, hänen pelkonsa ajoi hänet merelle pakenemaan Herran kasvojen edestä. Kun Pietari kielsi Kristuksen, hän pelkäsi kohdata tätä.

Jumala on näyttänyt minulle totuuden, joka on auttanut minua monesti: epäonnistumista paljon pahempaa on pelko, joka seuraa sitä. Adam, Joona ja Pietari eivät paenneet Jumalaa siksi, että he olivat kadottaneet rakkauden häntä kohtaan, vaan koska he olivat peloissaan. He pelkäsivät, että hän olisi liian vihainen heille ymmärtääkseen. Saatana käyttää tätä pelkoa, jotta ihmiset lannistuisivat eivätkä yrittäisi enää.

Jos Daavid olisi lannistunut epäonnistumisiensa jälkeen, emme olisi ehkä koskaan kuulleet hänestä. Hän juoksi Jumalan huoneeseen, tarttui alttarin molempiin sarviin ja löysi anteeksiantamuksen ja rauhan. Sen jälkeen hän palasi elämänsä kaikkein hienoimpiin tilanteisiin. Sama voi olla totta myös sinulle.