MIETI EPÄONNISTUMISTA

Pitäisitkö Moosesta epäonnistujana? Tuskinpa! Hän oli Israelille sitä, mitä Washington ja Lincoln olivat yhdessä Amerikalle, ja enemmänkin. Katsotaanpa tarkemmin lainantajan elämää. Hänen uransa alkoi murhalla, jota seurasi neljänkymmenen vuoden oikeuden piileskely.

Mooses oli pelokas ja epäuskoinen. Kun Jumala kutsui hänet johtamaan israelilaisia orjuudesta, hän väitti: ”Oi Herra, minä en ole puhetaitoinen mies…, sillä minulla on hidas puhe ja kankea kieli"(2 Moos.4:10). Koko elämänsä ajan Mooses halusi päästä luvattuun maahan, mutta epäonnistumisensa takia hän ei päässyt sinne. Silti Herb.3:1-2:ssa Jumala vertaa Mooseksen uskollisuutta Kristukseen. Mooseksen epäonnistumiset eivät sulkeneet häntä pois Jumalan Sankarien Salista.

Usein pidämme Jaakobia suurena rukouksen sankarina, joka paini Herran enkelin kanssa ja selvisi voittajaksi. Kuitenkin hän elämänsä oli täynnä selviä epäonnistumisia. Nuorena Jaakob petti isäänsä varastaakseen veljensä perinnön. Hän halveksui vaimoaan Leeaa, kun taas rakasti salaa suuresti hänen sisartaan, Raakelia. Hän ei pitänyt aviomiehenvastuutaan.

Siinä meillä mies, joka joutui juonien, varkauden, uskottomuuden ja moniavioisuuden verkkoon. Silti me edelleen palvelemme Aabrahamin, Iisakin ja Jaakobin Jumalaa.

Kuningas Daavid, voittoisa soturi ja psalmilaulaja, iloitsi Herran laista, ja hänellä oli asema vanhurskaana miehenä, joka ei voisi seistä syntisten keskuudessa. Kuitenkin tällä suurella miehellä oli järkyttävä heikkous. Ottaessaan Batseban tämän mieheltä, Uurialta, hän lähetti pahaa aavistamattoman miehen kuolemaan armeijansa eturiveissä. Profeetta Naatan julisti, että tämä kaksinkertainen synti antoi Herran vihollisille suuren aiheen jumalanpilkkaan.

Näemme suuren kuninkaan seisomassa kuolleen aviottoman lapsen arkun ääressä. Varastettu vaimo on hänen vierellään, ja maailma täyttyy vihollisista, jotka kiroavat Jumalaa Daavidin ilmeisten syntien tähden. Kuitenkin Jumala nimitti Daavidia mielensä mukaiseksi mieheksi (1 Sam.13:4).

Jos omat epäonnistumisesi ovat lannistaneet sinut, minulla on hyviä uutisia sinulle. Ei kukaan mies tai nainen ole lähempänä Jumalan valtakuntaa, kuin se, joka joutuu katsomaan tappiota silmiin, kohtaaman sen ja jatkamaan rauhallista ja voittoisaa elämää. Jatka eteenpäin epäonnistumisestasi huolimatta. Usein ihminen tekee suurimmat työnsä Jumalalle juuri epäonnistumisen jälkeen.