ISÄN RAKKAUS

Uudella Testamentilla on paljon sanottavaa kurituksesta (kasvatuksellisesta korjaamisesta): ”Ja te olette unhottaneet kehotuksen, joka puhuu teille niin kuin lapsille: "Poikani, älä pidä halpana Herran kuritusta, äläkä menetä toivoasi, kun hän sinua nuhtelee; sillä jota Herra rakastaa, sitä hän kurittaa; ja hän ruoskii jokaista lasta, jonka hän ottaa huomaansa". Kuritukseksenne te kärsitte; Jumala kohtelee teitä niin kuin lapsia. Sillä mikä on se lapsi, jota isä ei kurita?” (Hebr.12:5-7).

Jeesus itse julisti: ”Kaikkia niitä, joita minä pidän rakkaina, minä nuhtelen ja kuritan; ahkeroitse siis ja tee parannus” (Ilm.3:19).

Paavali kirjoitti: ”Se on meille Herran kuritusta, ettei meitä maailman kanssa kadotukseen tuomittaisi”(1 Kor.11:32).

Vanha Testamenttikin puhuu kurituksesta: ”Poikani, älä pidä Herran kuritusta halpana äläkä kyllästy hänen rangaistukseensa; sillä jota Herra rakastaa, sitä hän rankaisee, niin kuin isä poikaa, joka hänelle rakas on”(San.3:11 – 12).

Käyt läpi sitä, mikä Jumalan lapsena ei ole mikään vahinko eikä erityinen kauheus. Jokainen koetus, jokainen tulinen testi on Hänen huolellisen tutkintansa alla, ja kaikella on tarkoituksensa. Kaikki on ”tosi parhaaksemme, että pääsisimme osallisiksi hänen pyhyydestään” (Hebr.12:10).

Kuritus saattaa näyttää kovalta, ikään kuin meille tapahtuisi jotakin outoa. ”Kuritus ei tosin sillä kertaa … iloksi… mutta jälkeenpäin se antaa vanhurskauden rauhanhedelmän” (Hebr.12:11). Vain ne, jotka haluavat oppia ja suostuvat tähän harjoitukseen, kantavat hedelmää.

Saatana puhuu sinulle samaa kuin Jobille: ”Vanhurskaat eivät joudu kärsimään! Jos Jumala kuulisi sinua, parantaisi sinut, rakastaisi sinua, Hänen lupauksensa olisivat totta, pelastuisit heti paikalla. Sinun kärsimyksiesi ei pitäisi jatkua. Missä on Jumalasi? Tätäkö usko tuottaa sinulle?

Rakas lukija, älä heitä pois uskoasi. Saatana valehtelee! Sinä kärsit, koska Jumala rakastaa sinua, koska Hän välittää. Sinä pyysit Herraa tekemään sinusta enemmän Hänen kaltaisensa, ja vain Hän tietää, mitä siihen tarvitaan. Hän tietää, mitä tarvitaan sinun tuhoamiseesi ja Hän tietää tarkkaan, milloin avaa sinulle pakotien. Hän vain ei toimi, ennen kuin on Hänen aikansa.

Älä ihmettele! Jumalalla on kaikki hallinnassaan, myös se kipu, se sairauden jäytäminen. Et ehkä pystyisi kulkemaan koko matkaa, jollei Hän nostaisi sinua juuri nyt! Niin kuin Paavali, sinullakin on lihassa piikki, joka pitää ylpeyden kaukana.