SODOMAN KUNINGAS by Claude Houde

Ensimmäisessä Mooseksen kirjassa näemme Aabrahamin, uskomme esikuvan kasvavan, kukoistavan ja enentyvän sen täyttymyksessä, minkä Jumala oli valmistanut häntä varten. Hänen esimerkkinsä mukaisesti Raamattu ehdottaa kasvamisen ja kehityksen elämää joka uskovalle, missä tämä sitten haluaakin vaeltaa ”uskosta uskoon ja voimasta voimaan”. Neljännessätoista luvussa Aabraham ilmaisee meille uskossa vaeltamisen kaikkein tärkeimmän ja kuitenkin vähiten tunnistetun salaisuuden. Siinä puhutaan ”uskon enentymisestä” jokapäiväisessä elämässämme, ja siitä tulee sen iankaikkinen seuraus (ks.1 Moos.14:17 – 24).

Tässä luvussa Aabraham palaa voittajana taistelukentältä. Paluumatkallaan hän kohtaa kaksi kuningasta, Sodoman ja Saalemin kuninkaat. Sodoman kuningas tuli tulenpaikasta, liekeistä. Nimi Sodoma merkitsee ”paahtunutta paikkaa”. Lue hänen sanansa huolellisesti, sillä meidän sielumme vihollinen puhuu samalla tavalla tänäänkin. Hän tekee sen sinun elämässäsi ja minunkin. ”Tulenpaikan, paahtuneen paikan kuningas, sanoo: ”Ota tavarat, minä haluan sielut”. Ymmärsitkö? Kuuletko nämä sanat? Ne vavisuttavat minua. Nyt on nykyaika, itsekäs ja itsekeskeinen seurakunta, äärimmäisen aineellinen ja kauhean itsekeskeinen. Sen ainoa päämäärä on rikkaus. Ainoa sanoma, jota se sietää kuunnella, on siunauksesta, menestyksestä ja aineellisesta toteutuksesta. Sen on sokaissut itse helvetistä innoituksensa saanut paholaisen viettelyksen ikuinen luonne.

Rakas lukija. Meihin on vaikutettu tällä evankeliumilla, jolla on pakkomielteenä vain oma siunauksensa. Olemmeko antaneet ”sielumme” ikuiselle vihollisellemme? Jeesus opettaa, että on olemassa varas, joka on tullut varastamaan, tappamaan ja tuhoamaan. Usko, joka kieltäytyy ja vastustaa salaisessa paikassa, sanoo ”ei” tuolle kirotulle tarjoukselle, jonka Sodoman kuningas antaa. Siinä eletään ”tavaroille”, sillä tämä usko ei himoitse sitä, mikä on ikuista. Tämä usko elää ”sieluille”. Usko, joka vastustaa salaisessa kammiossa on mahdollinen, koska se uudistuu päivä päivältä Hänen Henkensä uudistuksen kautta. Hän polttaa taivaallisen luonteensa meihin, painostaen, liikuttaen, uudistaen meissä halun palvella, rukoilla, rakastaa, antaa yksinkertaisesti ja päivittäin halun tehdä kaiken, mikä on vallassamme toteuttaa. Se on meidän ikuinen kutsumme: voittaa sieluja. Me vastustamme ja kieltäydymme ”ottamasta tavaraa” ja kadottaa sielumme.

__________

Claude Houde, johtava pastori Eglise Nouvelle Vie (Uuden Elämän Seurakunnassa) Montrealissa, Canadassa on usein puhujana Expect Church Leadership-konferensseissa, joita World Challenge vetää kaikkialla maailmassa. Hänen johdossaan Eeden Elämän Seurakunta on kasvanut kourallisesta ihmisiä enempään kuin 3 500 seurakuntalaiseen siinä osassa Canadaa, jossa on vähän protestanttisia seurakuntia.