KULTASEPÄN TULI

Kaikki Vanhan Testamentin profeetat ennustivat, että Jumalan kansa joutuisi kultasepän tuleen. ”Ja sen kolmannen osan minä vien tuleen; minä sulatan heidät, niin kuin hopea sulatetaan, ja koettelen heitä, niin kuin kulta koetellaan"(Sak.13:9).

”Sillä hän on niin kuin kultasepän tuli ja niin kuin pesijäin saippua. Ja hän istuu ja sulattaa ja puhdistaa hopean, hän puhdistaa Leevin pojat, saa ne puhtaiksi kuin kullan ja hopean ja sitten he tuovat Herralle uhrilahjoja vanhurskaudessa”(Mal.3:2-3).

Jumala sanoi Jeremialle: ”Eikö minun sanani ole niin kuin tuli?” (Jer.23:29). Jeremia vastasi:

”Sydämessäni oli kuin polttava tuli, suljettuna minun luihini”(Jer.20:9). Jumala lähettää uudelleen tulisen, puhdistavan Sanansa kuuman kuin hiilet Hänen alttarillaan. Hän kuumentaa tulen. Näet enemmän ja enemmän, kun Herra lähettää pyhät profeettansa, jotka ovat puhdistettuja sanansaattajia. ”Sillä katso: se päivä on tuleva, joka palaa kuin pätsi”(Mal.4:1).

Kun kultaa tai hopeaa puhdistetaan tulella, kaikki epäpuhtaudet, metallisekoitukset, huonommat metallit, savi, pienet roskat ja kuona nousevat pintaan. Saatana tulee paikalle, kun olet tässä Jumalan puhdistusprosessissa Hänen punaisena hohtavan Sanansa alla. Kun epäpuhtauksia nousee pintaan ja tuli erottaa salaisen vääryyden, paholainen sanoo: ”Katso astiaan ja kerro, mitä näet. Savea ja kaikenlaista epäpuhtautta. Mitä kuumempi saarna, sitä enemmän savea. Katso itseäsi, kultasepän sulatusastiaa, jossa on savea ja vääryyttä! Et ikinä selviä siitä! Olet ollut Sanan alla vuosikausia, ja sinusta löytyy vain savea!”

Vastaat hänelle: ”Paholainen, katsopa, kuka istuu minun vieressäni. Se on minun Mestarini, kultaseppä. Hän puhaltaa liekkeihin ja Hän se laittoi minut tähän tuleen. Pahuus on minussa vain pintaa. Näe, että koko astia on täynnä kultaa! Herra valmistaa meitä. Näetkö, mitä Hänellä on kädessään? Se on lävikkö. Kun Hän on valmis, Hän kuorii pintaa, kunnes Hän näkee katsoessaan sitä omien kasvojensa heijastuksen, minussa”.