SÄILYTÄ USKOSI

Herra haluaa ihmisiä, jotka pitävät kiinni uskostaan silloinkin, kun he menettävät kaiken.

”Mutta muistakaa entisiä päiviä, jolloin te, valistetuiksi tultuanne, kestitte monet kärsimysten kilvoitukset,… ja ilolla pitäneet hyvänänne omaisuutenne ryöstön, tietäen, että teillä on parempi tavara, joka pysyy”(Hebr.10:32, 34).

Näin puhuvat Jumalan ihmiset, joilla on ollut suuria kärsimyksiä ”valistetuiksi tultuaan”. He olivat nähneet valon! Heidän tavaransa oli ryöstetty, mutta usko teki heistä iloisia, koska heidän silmänsä olivat kiinnittyneet ”tavaraan, joka pysyy”.

Luopuisitko luottamuksestasi, jos menettäisit kaiken maallisen omaisuutesi?

Paavali piti uskon hyvinä ja pahoina aikoina. Viimeisinä päivinään hän saattoi kerskua: ”Minä olen hyvän kilvoituksen kilvoitellut, juoksun päättänyt, uskon säilyttänyt”(2 Tim. 4:7). Hän saattoi sanoa: ”Saatana lähetti sanansaattajiaan taistelemaan minua vastaan Jerusalemissa, Damaskoksessa, Aasiassa, Efesossa, Antiokiassa ja Korintossa. Mutta minä säilytin uskon! Viisi kertaa juutalaiset ovat ruoskittaneet minua yhtä vaille neljäkymmentä iskua. Monta kertaa minut on heitetty vankilaan, hakattu raipoilla kolme kertaa, kivitetty, ryöstetty, jopa omat maanmieheni ovat sen tehneet, mutta minä säilytin uskon!

Olen ollut niin uupunut, täynnä kipua, nälkäinen, janoissani, palellut ja alastomana, kaikenlaisten huolien painamana, silti säilytin uskon! Olen ollut huolissani, ihmeissäni, masentunut, vainottu, mutta ei koskaan maahan poljettu, ei koskaan tuhottu, koskaan ei uskoni ole järkkynyt.”

Seuraavat sanat ovat meille tulevia päiviä varten: ”Ei hän pelkää pahaa sanomaa, hänen sydämensä on vahva, sillä hän turvaa Herraan”(Ps.112:7).

”Herra varjelee sinut kaikesta pahasta, hän varjelee sinun sielusi. Herra varjelee sinun lähtemisesi ja tulemisesi, nyt ja iankaikkisesti”(Ps.121:7-8).

”Sillä hän kätkee minut majaansa pahana päivänä, hän suojaa minua telttansa suojassa, korottaa minut kalliolle”(Ps.27:5).

”Ja avuksesi huuda minua hädän päivänä, niin minä tahdon auttaa sinua, ja sinun pitää kunnioittaman minua" (Ps.50:15).