JEESUS ON IHANA - Gary Wilkerson

“Jeesus on ihana”. Minä kyllä epäröin käyttää tätä sanaa, koska se kantaa niin vähän siitä voimasta, mikä Hänen kirkkautensa todellisuus on. Enkä käytä sanaa ”ihana” sillä tavalla, kuin me sen ymmärrämme: ” Eikö ole ihanaa?” tai ”Eikö hän ole komea?” Emme pysty kuvittelemaan Jeesuksen ihanuuden syvyyttä, kuinka arvollinen, ihmeellinen, erityinen ja ainoalaatuinen Hän on.
Silti kaikki Hänestä käytetyt sanat ovat tosia, kun lausumme niitä uudestaan ja uudestaan. Jeesus on hellä, ystävällinen, kallisarvoinen. Hän on täynnä majesteettisuutta ja suloisuutta. Hän on ihmeteltävä, voimakas ja vahva. Hän on älykäs, viisas, ylivertainen eikä Hän koskaan epäonnistu.
Jeesus ei koskaan liukastu, Hän ei ole koskaan heikko eikä menetä huomiokykyään yhdeksikään hetkeksi. Hän kuuntelee meitä aina ja puolustaa meitä. Hän ei koskaan pidä taukoa taistellessaan Saatanaa vastaan meidän puolestamme eikä koskaan lakkaa rakastamasta, silloinkaan kun me lankeamme.
Raamattu kuvaa Jeesusta tavoilla, jotka eivät voisi koskaan kuvata meitä. Jesaja kirjoittaa, ettei Hänessä ollut mitään petosta, tarkoittaen, ettei Hänellä ollut vääriä motiiveja. Hän ei saarnannut miellyttääkseen ihmisiä tai parantanut tehdäkseen ihmisiin vaikutuksen.  Profetiassa sanotaan, että Häntä kiusattiin kaikin tavoin, eli, että Hän oli kaikenlaisten taistelujen kohteena, joita mekin, sinä ja minä koemme. Hän oli kuitenkin niin ihana, ettei Hän tehnyt syntiä edes koetuksissa. Hän sanoi Isästä: ”Teen Sinun tahtosi mielelläni.”
Miten sitten Jeesus kuvasi itseään? Hän sanoo olevansa lempeä ja nöyrä luonteeltaan. Hän ei kuitenkaan käytä sanaa ”nöyrä” merkitsemässä ”huomaamaton”.  Hänen tarkoituksensa on paljon vahvempi, ikään kuin Hän tahallaan luopui oikeutetusta paikastaan Taivaassa ja tuli ihmiseksi. Hän pani syrjään hallintavaltansa ylhäällä tullakseen riippuvaiseksi taivaallisesta. Ihmisenä Hän uskoi, että Hänen Isänsä antaisi Hänelle taivaallisen voiman tehdä voimallisia tekoja maan päällä. Se on todellista nöyryyttä! Kuka antaa pois voiman, jos on kerran saanut sen haltuunsa? Eikä kenelläkään ole voimaa, jonka Jeesus omisti. Kaikki, mitä Hän teki, oli ihanaa!