“KOHENNA TULTAMME, HERRA” - Jim Cymbala

Paavali kirjoitti Tessalonikan uskoville: “Henkeä älkää sammuttako”(1Tess.5:19). Yllättävästi, vaikka Pyhä Henki on täysin Jumala, on uskovien, kuten sinä ja minä, täysin mahdollista estää Hänen työtään ja sammuttaa Hänen pyhä tulensa.
Jotkut ihmiset uskovat väärin, että Jumala tekee mitä ikinä Hän tahtoo. Mietipä Jeesuksen kehotusta omalle Laodikean seurakunnalleen: ”Katso, minä seison ovella ja kolkutan; jos joku kuulee minun ääneni ja avaa oven, niin minä käyn hänen tykönsä sisälle ja aterioitsen hänen kanssaan, ja hän minun kanssani”(Ilm.3:20).  Jos Hän on Kristus, ja Hän haluaa päästä sisään, Miksei Hän vain tule? Miksi Hän viitsii koputella ja pyytää?  Siinä on Jumalan kaikkivaltiuden ja meidän vapaan tahtomme mysteeri.  Meidän pitää vastata Hänelle tai jäämme paitsi Hänen suunnittelemasta siunauksestaan.
Erään kerran Paavali käski Timoteusta kohentaa kekäleitä, jotta tuli leimahtaisi uudelleen (ks. 2 Tim.1:6).  Meidän pitää tehdä samoin! Muutamilla meistä kekäleet hehkuvat vain heikosti, ja meidän täytyy hoitaa niitä, kohentaa tulta, puhaltaa niihin, jotta ne voisivat leimahtaa uudelleen liekkiin.
Me tarvitsemme Pyhän Hengen tulta, joka muuttaa oman ja paikallisseurakunnan elämän. Meidän pitää viedä sitä kaupunkeihimme ja kyliimme, levittää sitä niin, että Kristus saa kunnian. Olkoon tämä meidän rukouksemme tänään: ”Lähetä tulesi, Jumala. Polta, lävistä, muuta, uudista, valaise. Tee lupauksesi mukaan, kun odotamme Kristuksen nimessä”.
Jim Cymbala aloitti Brooklyn Tabernaclessa alle kahdenkymmenen seurakuntalaisen kanssa pienessä, surkeassa rakennuksessa kaupungin vaikeassa osassa. Koska hän oli paljasjalkainen brooklynilainen, hänestä on tullut sekä David että Gary Wilkersonin pitkäaikainen ystävä.