KASVAEN VOIMASSA YHÄ ENEMMÄN

Daavid neuvoo meitä: ”Kuinka suuri on sinun hyvyytesi, jonka talletat pelkääväisillesi ja jota osoitat sinuun turvaaville ihmislasten edessä! Sinä peität heidät kasvojesi suojaan ihmisten salavehkeiltä; sinä kätket heidät turvaan kielten riidalta”(Ps.31:19- 20). Nyt on aika sulkeutua Kristuksen kanssa sisään ja vuodattaa sydämemme Hänelle.
Kun myrskyn vimma iskee, tarvitsemme oman henkilökohtaisen annoksemme voimaa. Kun olemme myrskyn keskellä, kukaan meistä ei kykene selviytymään toisten voimalla. Emme pysty saamaan sitä puolisolta, pastorilta, ystävältä, ei edes Jumalan profeetalta.
Näemme tämän totuuden kuvauksen vertauksessa tyhmistä neitsyistä. Kun neitseet yrittivät lainata öljyä viisailta tovereiltaan, heille sanottiin: ”Menkää ja ostakaa itsellenne öljyä. Meillä ei ole riittävästi sekä meille että teille” (ks. Matt.25:9).
Kuuletko, mitä Jeesus sanoo tässä vertauksessa? Hän varoittaa kaikkia lapsiaan: ”Ei kenelläkään ole tarpeeksi voimaa kantaa sinua. Sinulla pitää olla oma varastosi uskoa ja luottamusta Minuun”.
Se on niin yksinkertaista: Sinä tarvitset oman voimanlähteesi. Sitä et voi hankkia vain lukemalla kirjoja tai kuuntelemalla saarnoja ja/tai opetusäänitteitä. Et voi saada sitä vain osallistumalla yhteiseen jumalanpalvelukseen ja tekemällä hyviä tekoja. Tämä voima tulee siitä, että olet yksin Herrasi kanssa Hänen läsnäolossaan.
Puhun nyt jokaiselle uskovalle: On tullut aika etsiytyä lähemmäs Jeesusta. Sinä tarvitset Hänen läsnäoloaan enemmän kuin koskaan!
Psalminkirjoittaja sanoo niistä, jotka ilmestyvät Herran eteen Siionissa: ”He käyvät voimasta voimaan, he astuvat Jumalan eteen Siionissa”(Ps.84:7). Meille sanotaan: ”Rukoileva uskova ei tainnut kovin aikoina. Hän kasvaa voimassa yhä enemmän, koska hän luottaa Jumalaan.”