HÄN HALUAA VAIN USKOASI

Jumala ei halua kotiasi, autoasi, huonekalujasi, säästöjäsi eikä mitään omistamaasi. Hän haluaa vain uskoasi, sinun lujaa uskoasi hänen Sanaansa. Ulospäin hyvin hengellisen vaikutelman antavilta ihmisiltä saattaa puuttua juuri tällainen usko. Toinen ihminen voi olla mielestäsi hengellisempi. Saattaa kuitenkin olla, että hän vain kovasti yrittää näyttää vanhurskaalta. Jumala, katsoessaan sinuun, toteaa:" Tuossa on vanhurskas mies tai nainen". Olet myöntänyt, ettet pysty vanhurskauttamaan itseäsi. Siksi olet pyytänyt Herraa antamaan sen sinulle.

Paavali sanoo, että meidät on luettu vanhurskaiksi Jumalan silmissä samasta syystä kuin Aabraham. "Sen tähden se luettiinkin hänelle vanhurskaudeksi. Mutta ei ainoastaan hänen tähtensä ole kirjoitettu, että se hänelle luettiin, vaan myös meidän tähtemme, joille se on luettava, kun uskomme häneen, joka kuolleista herätti Jeesuksen, meidän Herramme"(Room. 4:22 - 24).

Saatat väittää: "Minä uskon. Uskon Jumalaan, joka herätti Jeesuksen kuolleista." Kysyn sinulta, uskotko Herran voivan uudistaa ongelmallisen avioliittosi? Uskotko, että hän voi herättää eloon hengellisesti kuolleen läheisesi? Uskotko, että hän voi nostaa sinut pois kehoasi heikentävien tapojesi kuopasta? Uskotko, että hän voi pyyhkiä pois kirotun menneisyytesi ja palauttaa kaikki ne vuodet, jotka syöjäsirkat ovat tuhonneet?

Uskotko kaiken näyttäessä toivottomalta, ollessasi mahdottomassa tilanteessa voimattomana ja toivottomana, että Jumala on sinun avuntarpeesi näkevä Jahve Jirah’si (= suomeksi ”Herra näkee”, ks. 1 Moos 22:14)? Uskotko, että hän on sitoutunut pitämään sinulle antamansa lupauksen. Uskotko, että taivaat sulavat ja maailmankaikkeus romahtaa, jos yksikin hänen sanoistaan jää toteutumatta?