JAHVE SAMMAH – HERRA ON TÄÄLLÄ

Ollaksesi Jumalan todellisen seurakunnan jäsen sinun tulee tuntea hänet nimellä Jahve Sammah – ”Herra on täällä” (Hes.48:35). Toisten ihmisten on pystyttävä sanomaan sinusta: ”On selvää, että Herra on tämän ihmisen kanssa. Joka kerta nähdessäni hänet tunnen Jeesuksen läsnäolon. Hän todella heijastaa Jumalan kirkkautta.”

Ollaksemme rehellisiä meidän täytyy tunnustaa, ettemme tunnista Herran suloista läsnäoloa toisissamme kovin usein. Miksi? Uskovat viettävät aikaansa hyvissä hengellisissä harrastuksissa kuten rukouspiireissä, raamattupiireissä, evankelioimisryhmissä. Tämä kaikki on hyvin suositeltavaa. Kuitenkin nämä samat ihmiset ehkä viettävät vähän jos ollenkaan aikaa Herran palveltavana salaisessa kammiossaan.

Herran läsnäoloa ei voi väärentää. Tämä totuus sopii niin yksilön kuin seurakunnankin elämään. Kun puhun Jumalan läsnäolosta, en puhu jostakin hengellisestä ”aurasta”, joka mystisesti ympäröi jotakin henkilöä tai joka ilmenee seurakunnan jumalanpalveluksessa. Tarkoitan tällä paremminkin sitä, minkä uskon vaellus vaikuttaa. Koetaan tätä sitten yksityisen tai seurakunnan elämässä, se ei jää huomaamatta. Silloin sanotaan: ”Tämä henkilö on ollut Jeesuksen kanssa” tai ” Tämä seurakunta uskoo siihen, mitä se julistaa”.

Vaaditaan paljon enemmän kuin vanhurskasta pastoria saamaan aikaan ”Jahve Sammah” -seurakunnan. Siihen vaaditaan vanhurskaita, kammioonsa sulkeutuvia Jumalan ihmisiä. Jos vieras tulee seurakunnan jumalanpalvelukseen ja sanoo: ”Tunsin siellä Jeesuksen läsnäolon”, voit olla varma siitä, ettei se johtunut ainoastaan saarnasta tai ylistyksestä. Se johtui vanhurskaasta seurakunnasta, joka oli tullut Jumalan huoneeseen. Herran kirkkaus oli heidän keskellään.