KUKA KEKSI TÄLLAISEN ELOONJÄÄMISSUUNNITELMAN?

"Ja hänelle tuli tämä Herran sana: ´Mene pois täältä ja käänny itään päin ja kätkeydy Keritin purolle, joka on Jordanin itäpuolella’ " (1 Kun. 17:2-3).

Kun Elia näki tulossa olevan kriisin, se varmasti saattoi hänet epätoivoon. Jumala oli kuitenkin tehnyt suunnitelman uskollisen palvelijansa pelastamiseksi. Hän ohjeisti profeetan: "Mene Jordanin itäpuolelle, niin löydät sieltä Keritin pienen puron. Saat siitä kaiken tarvitsemasi juomaveden. Olen myös antanut kuriirikorpeilleni käskyn tuoda sinulle ruokaa päivittäin."

Kuinka kukaan ikinä olisi tullut suunnitelleeksi tällaista pelastusta? Miten Elia olisi ikinä voinut kuvitella, että hänet lähetettäisiin piilossa olevalle purolle saamaan juomavettä. Kaikkialla maassa oli kova kuivuus? Kuinka hän olisi voinut kuvitella, että ryöstelevät linnut toisivat hänelle jokapäiväisen leivän. Nehän syövät kaiken, mihin vain upottavat nokkansa?

Myöhemmin Eliaa kohtasi vaikea aika, koska purokin lopulta kuivui. Silloin Jumala tuli apuun ja antoi profeetalleen uudet ohjeet. Hän sanoi: "Nouse ja mene Sarpatiin, joka on Siidonin aluetta, ja asetu sinne. Katso, minä olen käskenyt leskivaimon elättää sinua siellä" (j. 9). Taaskin minun on kysyttävä - kuinka kukaan olisi osannut ajatella, että köyhä leskivaimo voisi ravita miestä päivä-, viikko- ja lopulta kuukausikaupalla itsekin ahdingon keskellä? Tosiasia on, että Jumala käyttää kaikkein halveksituimpia ja vähäpätöisimpiä maailmassa, omaksi kunniakseen. Hän sanoi Elialle: "Jos menet hänen luokseen ja teet kuten käsken sinun tehdä, sinä pysyt elossa. Kuuntele minua – tottele ohjaustani, niin selviät!"

Kuinka ihmeellinen todiste Jumalasta, joka on meidän neuvonantajamme, sielunhoitajamme ja eloonjäämisasiantuntijamme. Hän on suunnitellut jokaiselle lapselleen kaiken yksityiskohtaisesti auttaakseen meitä kohtaamaan kaikkein vaikeimmatkin ajat!